![]() |
Problem z sosw-833s
Witam kupiłem 3 płyty z firmy esperanza 8.5Gb DVD+R DL i chciałem sobie nagrać filmy na płyty lecz nie da rady wyskakiwał mi błąd w nero 7 ''Unspecified recorder error'' i miałem wersje firmware vrs3 wiec pierwsze co zrobiłem to zaktualizowałem do wersji vrs4 i próbowałem nagrać na płytach lecz dalej nic poszedłem do sklepu i kupiłem Verbatimy DVD+R DL i ruszyło nagrało sie do 35% i koniec wyskoczył błąd i nie wiem co teraz mam juz robic na płyty straciłem 35zł a juz nie chce wyrzucać hajsu w błoto.Zmianiałem też program na Ashampoo Burning Studio 6 FREE oraz CDBurnerXP i nic dlaje było to samo albo sie urywało albo wo gule od razu błąd wyskakiwał Proszę o pomoc!
|
To bardzo stara nagrywarka i laser juz nie ten, najlepiej kup nowa
|
o kufa! to jeszcze nagrywa , nieźle:taktak: kup nową bo każda minuta pracy tej spawarki to dar boży
|
nie chce juz dokładac do tego laptopa bo za nie długo kupie inny ale puki jeszcze jak mam to chciałbym coś nagrać na tych 8.5Gb
|
Cytat:
|
a da się np. usunąć ten firmware vrs4 i zrobić vrs2 on był chyba oryginalny wtedy jak kupiłem laptopa? może to by coś dało?
|
To niestety nie ma raczej nic wspólnego z firmware. Jeśli chcesz coś nagrać i nie dokładać niepotrzebnie kasy, to najlepiej przenieść ten film w jakikolwiek inny sposób (PD, zewnętrzny HDD) na kompa z nowszą nagrywarką i tam nagrać.
|
Cytat:
|
Na Verbach też nagrywał. W takim wypadku można mieć nadzieję, że może nagrywarka bardziej polubi TDK, czy Sony, ale takie eksperymenty kosztują.
|
Ano fakt, nie doczytałem. :zawstydz:
Czyli czas się rozejrzeć za nową nagrywarką, albo od razu całym komputerkiem. :idea: |
a teraz tak na mieszałem że jakimś programem coś poustawiałem i teraz jak włączyłem ponownie komputer nie widzi nagrywarki i pisze że znaleziono nowy sprzęt i nazwie sa jakieś same kwadraty i co teraz mam zrobić? nie wiem nawet jak sie nazywał ten program bo juz go usunąłem
|
No ja tym bardziej nie wiem, bo niby skąd? :w00t:
Przynajmniej w przyszłości może mniej klikania na oślep? :mruga: |
Jest taka magiczna opcja co się 'przywracanie systemu' zowie...
|
Jest też taka, co się "myśleniem" zwie.
|
szkoda że mam to wyłączone ;/ dzięki wielkie jutro pędze do serwisu
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:00. |