![]() |
Na tym routerze niezbyt się da. Sam to przechodziłem - po prostu wpisałem w ustawieniach routera aby przy tych dwóch konkretnych MAC adresach przydzielał to samo IP - logiczne bo przecież na raz łączysz się tylko jedną sieciówką (wifi albo kabel) niestety router zaczął świrować - cóż to nie jest profesjonalny sprzęt/model :)
Patent jaki działa bardzo dobrze napisałem wyżej ( metoda z przepisaniem MAC z sieciówki do wifi ). Nie powinno być już wtedy problemów. Ja mam u siebie oczywiście ustawioną opcję przydzielania stałego adresu IP określonemu adresowi MAC - wtedy masz dynamicznie przydzielane stałe IP - funkcja niezbędna jeśli chcesz mieć pliki udostępnione pod stałym adresem - co jest w zasadzie wymagane tutaj. To wszystko wydaje się z początku skomplikowane ale zapewniam Cię, że nie jest - raz to załapiesz i będziesz już tym rządzić :) |
Pomogła aktualizacja firmware, już działa poprawnie.
Proszę teraz o pomoc w temacie o udostępnianiu plików i drukarek, proszę |
http://braklimitu.com/files/DI-524_f...8e80337bbd.zip
Serwer bez limitow:) Prosze bardzo. Pobralem ze strony dlinka. |
6 minut czekam a priva jak nie ma tak nie ma :D
|
Cytat:
Patrix, a może byś mi go wysłał pocztą ? Wyślę ci mój email ma priva To dlaczego u mnie nie działa ?? :sciana: Mam za każdym razem taki komunikat: Plik G: \DRIVERS\Dlink\DI-524_fw_revB_2-07_all_en_20080617.zip nie może zostać zapisany, ponieważ nie można odczytać pliku źródłowego. |
Działa. Pobrałem.
|
Mirror:) http://rapidshare.com/files/31995033...n_20080617.zip
Plik ściągnąłem właśnie przed chwilką z tego ftp. |
No właśnie stamtąd próbuję pobrać i nie działa - cały czas mam komunikat, że nie można odczytać pliku źródłowego. Nie d
|
|
Chciałam, ale za nic nie mogę tego firmware ze strony dlinka ściągnąć - cały czas mam komunikat, że nie można odczytać pliku źródłowego
|
Też mam DLinka DI-524, wersje B4
najpierw wgraj najnowsze fw, ja mam takie: V2.07 , Tue, Mar 18 2008 |
Może karta sieciowa tego Della nie obsługuje WPA2? Spotkałem się z czymś takim w jakimś biznesowym HP'ku.
|
Problem z szyfrowaniem w sieci WiFi
Dostałam w prezencie router - DLink DI-524, wersja B4. Niby wszystko gra, ale nie mogę sobie poradzić z szyfrowaniem. Otóż gdy ustawię WPA-PSK AES wszystko działa dobrze, ale ja chciałabym ustawić WPA2-PSK AES i jak wybieram tę opcję to laptop się z siecią nie łączy. Laptop to Dell XPS M1330, system Windows XP SP3 prof
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:03. |