![]() |
pewnie chodzi mu od DDR2 do pieca lub lapka, a nie DDR do lapka :sciana:
|
Koledzy czemy mnie denerwujecie. To ze nie zobaczy xp32bit to jasne.
Zainstalujcie sobie Lotus Notes, do tego jeszcze troche innych takich :na_ucho: i pogadamy:D Natomiast w T42 zgodze sie ze wystarczylo by 1GB, ale mimo wszystko bardziej sklaniem sie ku 2-u :). Tylko trzeba upolowac w dobrej cenie Cytat:
|
w mojej miejscowości są 2gb z kingstona za 165zł. nówki nie uzywki
|
Z całym szacunkiem dla tych co maja 4 GB pod XP ale po pierwsze system tyle nie zobaczy (tylko coś około 3,2 GB) po drugie nie wiem w jakich zadaniach można uzyskać wzrost wydajności systemu więcej niz 1 GB chyba ze może chodzi o zasobożerne gry, ale w typowych aplikacjach absolutnie nie ma przyspieszenia... do zwyczajnej typowej i nieskomplikowanej pracy windowsa XP wystarczy 512 MB / dla bardziej zaawansowanych 1 GB / powyżej tej wartości jeśli ktoś nie bawi się skomplikowanymi programami graficznymi lub podobnymi aplikacjami nie ma już wzrostu siły roboczej komputera, sam robiłem eksperymenty i pod XP miałem 3 GB nawet, ale komputer zachowywał się tak samo jak przy 1 GB, bez względu czy stacjonarka czy laptop...
|
Cytat:
Cytat:
|
No to już zależy jaki kto ma bajzel w systemie :>
|
Andrzeju w T60 jak dolozylem 4GB zamist 2GB tez zrobilo sie zdecydowanie lepiej.
Wiec pamieci nigdy za malo, tylko chodzi o ta kase:sciana: pewnie ze jak i 512 doloze to bedzie lepiej, ale wiem ze moglo by byc jeszcze lepiej |
Jak dodałem 512 do 512 w XP to zauważyłem wyraźne przyspieszenie. Potem zmieniłem jeszcze na 1,5 ale już nie było żadnej różnicy. Tak więc przy XP 1GB wydaje się optimum.
|
Są takie serwisy, bierzesz laptopa pod rękę i parujesz jakieś moduły, lepsze to niż kupowanie w ciemno, oczywiście płacisz za ta usługę i za pamięci... suma summarum wyjdzie gdzieś w okolicach 400 zł, to czasem tyle ze lepiej sprzedać co masz i dolozyc nieco i mieć coś nowego, szybszego i bardziej na czasie... ja wiem ze to IBM i seria T ale nie wymagajmy zbyt wiele już od tego sprzętu... poza tym jeśli używasz XP to 512/1 GB w zupełności tam wystarcza, nie sadze aby po dodaniu RAMu będzie jakiś decydujący wzrost wydajności...
|
fajnie sie mowi, mam w nim tylko 512:sciana: a zamiast drugie ( najtansza opcja ok 60pln) wolalbym 2x1G
|
Raczej nie znajdziesz, ja w swoim T23 zrezygnowałem z upgrade... czasem go używam jako dodatkowy komputer do netu, po prostu "taniej" wyszło mi kupić nowego...
|
Kosci do T42
Szukam i szukam strasznie drogie sa te stare pamieci DDR
Szukam 2x1G i ceny to prawie 270-300PLN. Ktos wie gdzie mozna tanio wyrwac. Najlepiej uzywki |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:26. |