![]() |
Jednak zainstalowałem od nowa win 98 se oraz jakąś modyfikowana wersja xp dla słabych kompów.
|
Nie doczytalem. Wiec vm odpada:)
|
Skoro tak piszesz...
ale Pentium II 363 Mhz i 96 MB RAMu do emu to tak trochę mało... :] |
Z usb sobie radzi(ale ma problem jakby byly zainstalowane np sterowniki od SE na hoscie), z lpt tez, co do com'a to glowy nie dam:) Ale mozna dodac usb controller,parallel oraz serial port i odpowiednie predkosci tez mozna skonfigurowac - wiec powinno dzialac.
|
Cytat:
|
To moze vmware player lub cos w ten desen i mozna miec 1 system;)
|
Raz się zmęczysz potem zrób backup i będziesz mieć recovery :)
|
Cytat:
Już drugi dzień z tym walczę i nic, działa albo jeden albo drugi, a czasem nic :D Będzie trzeba po świętach zrobić tak jak piszesz 98 na C, a XP na D instalowany spod 98. Chciałem tego uniknąć gdyż instalacja obu systemów i sterowników trochę potrwa na tak starej i wysłużonej maszynie jaką jest IBM ThinkPad 600E z Pentium II 363 Mhz i 96 MB ramu :fiu: |
epol ten win98 to pewnie pod gsm service i stary soft do cegieł...
Jak masz jak to postaw 98 na C/ i XP na D/ z tym, że instalator XP odpal spod systemu 98. Innej sztuczki nie znam a chyba szkoda się męczyć tym bardziej, że wiedza i sztuczki z win98 powoli zanikają w zapomnieniu |
Obie partycje na Fat32 są. Niestety ciągle.
|
A partycja z XP jest ntfs czy fat32?
na pewno działo w nokfiguracji c: - w98; d:-xp, ale czy odwrotnie niestety nie testowałem choć wydaje mi się, że powinno :) :EDiT: A tak poza tym - tu masz coś ciekawego ;) |
ODŚWIEŻAM
W odróżnieniu do autora tematu mam problem z systemami XP i 98 :) Sprawa wygląda następująco. Na partycji C leżał sobie XP, a wczoraj dograłem 98 na D. Oba są w katalogach WINDOWS. Początkowo startował mi tylko 98, potem nic, a teraz tylko XP - po użyciu płyty XP i narzędzi fixmbr oraz fixboot. Przy wybraniu 98 z pozycji startowej wywala jakiś błąd nie można uruchomić systemu ze względu na złą konfiguracje. Boot.ini wygląda tak: Kod:
[boot loader] |
spokojnie można zainstalowac XP po Viście 64 osobiście tak robiłem :) nalezy po instalacji XP zrobić kilka trików do tego będzie potrzebny program VistaBootPro
|
Dzięki wszystkim za rady. Przekażę Wasze uwagi zainteresowanemu.
|
Cytat:
Gdyby kazden był taki mundry, to każden by był karbowym i to by był koniec swiata. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:23. |