![]() |
Tak jak pisałem na początku doszedłem do tego dopiero po podłączeniu tej zrytej taśmu do 3 płyt głównych :) Okazało się że jak odpadł ten dociskający plastik z tej taśmy, taśma mogła się swobodnie poruszać i stykała nie do tych pinów co trzeba, a w połączeniu z przyciskami power reset zamykał się obwód i robił zwarcie, szczęście że gościu w serwisie nie miał czasu i powedział abym przyniósł mu konsole dopiero po nowym roku razem z minimum 60-70zł :) i zmusiłem się do zabawy miernikiem.
|
Zastanawia mnie w jaki sposób spaliłeś te bezpieczniki, rezystory czy kij co tam jest, skoro je tak seryjnie ubiłeś. :hmm:
|
Mam w domu 4 konsole i doszedłem do tego przy 3... , że to musi być jakieś zwarcie, bo moge ruszać tą taśmą w porcie tak że styki mogą się przesunąć.Każda taśma jest sprawna, tylko z jej zakończenia poodpadały takie plastikowe nakładki, która dociska ją do gniazda(musze ją włożyć odzielnie)
Wszystkie to konsole grube(scph-39003, 39004, 30001R), a próbuje już zrobić ze wszystkim możliwym do odłączenia(brak portów, całego napędu) - - - Witam ponownie i życze wesołych świąt :) Naprawiłem już wszystkie konsole.Rozebrałem je do części pierwszych i sprawdzałem po kolei bezpieczniki na płycie głównej. We wszystkich trzech poszedł bezpiecznik ps1 0,4A.Zamieniłem go na podobny i chodzi już bardzo dobrze. |
Jeśli to fat to mogłeś jej zrobić dziurę śrubą jak "Zabużan" (aka Łoto) w tutorialu. Bardzo częste zjawisko. Albo zwyczajnie mogła się wypiąć bo źle ją ułożyłeś.
Zwarcia to tam za bardzo nie ma czym zrobić. ;] |
Po pierwsze to sprawdzić czy taśma nie robi zwarcia :hmm: Podłączałeś taśmę zapewne przy wyłączonej konsoli, jeśli więc po włączeniu powstało zwarcie, to znaczy, że coś jest do tej pory źle podłączone.
Gdyby to była tylko ta taśma, to po poprawnym podłączeniu wszystko powinno zadziałać. Chyba, że przy okazji czyszczenia zruszyłeś coś jeszcze. |
Zwarcie po wymianie taśmy ps2
Witam
Mam taki problem. Musiałem rozkręcić konsole aby przeczyścić laser i odpiąłem przez to taśmę reset-eject.Po czyszczniu podpiąłem taśmę jednak ta musiała zrobić jakies zwarcie bo mignęła tylko szybko na czerwona i kaplica. Jak ją ożywić? Z góry dzięki za pomoc. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:43. |