![]() |
LiteOn SHW-16H5S pomóżcie
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy mogę wypalać obraz płyty z predkoscią 4x na tej nagrywarce ponieważ do tej pory mogłem nagrywac tylko z predkością 6x (najmniejszą) i chcem się tylko dowiedzieć czy można to jakos zmienić w biosie nagrywarki czy jakoś tak ponieważ chcem nagrywać z tą predkością ponieważ z 6x i 8x się zacinają i proszę o napisanie konkretnej odpowiedzi czy mozna to zmienić w biosie czy jak to tam się nazywa a nie o płytkach 4x POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Po co tak wolno nagrywac, to powoduje wieksza ilosc bledow niz szybsze nagrywanie
Jak sie zacinaja ? Na jakich plytach nagrywasz ? |
Nagrywam na plytach TDK DVD - R i niektóre gry nagrywając na x8 działają a niektóre trzeba niestety z x4 ;]
|
To zmien te plyty na dobre tzn Verbatim, TDK bylo dobre za czasow kaset VHS
|
To nic nie pomorze ponieważ mój kolega nagrywał mi gry na 4x na tych płytkach TDK i hulają aż miło a zaczołem u siebie nagrywać na 8x to ścina i nic więcej dlatego się pytam czy można zmienić jakoś w biosie nagrywarki żeby nagrywała płytki dvd prękością 4x
|
Cytat:
Kazda nagrywarka jest inna i jedna nagrywa lepiej druga gorzej i nagrywanie z prędkością 4x powoduje wiecej bledow niz z predkoscia 8x, a ze scina to dlatego ze plyta jest do niczego Łatwiej zmienic plyty niz grzebac w firmware nagrywarki |
ale odpowiedz mi tylko czy da się to zmienić?
w sumie to możesz mieć rację bo 1 gre nagrałem na verbatimce i hula hmm to może jednak kupie te plytki. O skoro już jest ten temat to mam takie pytanie? bo po pewnych czasie nagrywarka przestała mi czytać płyty CD dlaczego?? choc nic nie grzebałem to juz jest od dawana jakieś 6 miesięcy i chodzi o tą w temacie. |
Mozna zmienic np po przez wgranie modyfikowanego biosu lub zmiane wartosci w biosie za pomoca programu mediaspeededit i wgranie tego zmienionego biosu
Jak nie czyta ci wcale zadnych cd to padl ci laser od cd, bo nagrywarki dvd maja dwa lasery |
nom zrobiłem tym programem i teraz mam to gdzieś wgrać czy juz bendzie nagrywać 4x?
|
No bios ktory edytowales musisz wgrac do nagrywarki
|
Ale jak bo ja się na tym zbytnio nie znam ;]
|
Pobierasz TEN firmware i edytujesz go w programie i zapisujesz pozniej jako exe i normalnie klikasz dwa razy i wgrywasz
|
zrobiłęm to niby w programie micropatcher ale nie zadziałało dalej nie mogę nagrywać 4x i wgrałem to potem komuper zresetowałem i nie wiem mógłby mi ktoś to skonfigurować lub podesłać lepszy program?
|
Jednak Verbatimki podziałały można zamknąć temat. Dzięki
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:28. |