![]() |
Dobra chłopaki, dzięki za pomoc ale jednak dam sobie spokój i kupie sobie samego szaraka bez kabli i padów na bazarku lub na allegro :D
|
Nie mam pojęcia. Spotkałem się z tym tylko przy okazji PSOne i pierwszych doń chipsów. Homebrew mnie wtedy nie interesowało (poza Import Playerem ;]).
|
Cytat:
|
Ano, kąt ma tutaj bardzo duże znaczenie. Kulka niekoniecznie (no chyba że płyta nie trzyma się stabilnie).
BTW: niektóre fw nie uruchamiały kopii z innego regionu niż konsola. |
Możliwe, że laser, bo brakuje mi jednej kuleczki na których trzyma się płyta. Może też talerz być skrzywiony, bo to moja własna robota.
|
Więc albo laser jest w stanie leciwym albo masz problem z chipem. Dorwij jakikolwiek oryginalny nośnik dla PSX'a (Demo Disc etc) i spróbuj odpalić. Jeśli się uruchomić -> Problem z chipem. Jeśli nie -> Laser do wymiany (koszt ~30zł).
|
Niestety nie działa. Pokazuje się ekran "Please insert PlayStation disc". Nagrałem właśnie to co chciałeś na płytkach TDK prędkością 4X Alcoholem profilem PlayStation
|
Ok, daj znać o wyniku tej czynności :P (Tylko pamiętaj nagraj to: http://www.sendspace.com/file/14b0tq a NIE to co nagrywałeś wcześniej).
|
Dobra, już ustawiłem w Alcoholu tylko czekam na nowe płyty, będą po 17
|
Pewnie w opcjach masz ustawiony AWS (Automatic Write Speed). To spróbuj IMGBurnem ale wybierz plik *.cue zamiast *.bin.
|
Cholerka, nie mogę ustawić prędkości niższej niż 32X
|
Nagraj to Alcoholem z profilem Playstation w miarę wolno (x8/x16) na innym nośniku niż Sony (np TDK lub Verbatim)
http://www.sendspace.com/file/14b0tq Jeśli zadziała to znaczy, że wina leżała po twojej stronie, jeśli nie to modchip lub laser są padnięte. |
Cytat:
|
To może niepoprawna kopia i/lub niepoprawnie nagrana? ;]
|
Może być i trzpień :P
Chip był jak już kupiłem konsolę, a znając mojego dawnego znajomego na 100% powinno działać, bo ja nigdy u niego w domu nie widziałem oryginalnej gry :D W PSX'ie nie trzeba przecież patchować obrazów ani nic z nimi robić przed nagraniem, dlatego nie wiem dlaczego nie działa |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:21. |