Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Problem z nagrywaniem filmów .avi na DVD+RW (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-nagrywaniem-filmow-avi-dvd-rw-84531/)

sirtepek 30.12.2009 12:03

Problem z nagrywaniem filmów .avi na DVD+RW

Szacuneczek.
[jeśli wybrałem zły dział, proszę o przeniesienie]
Mam problem z odtworzeniem filmów(.avi) na stacjonarnej nagrywarce DVD SONY RDR GX220. Wypalam filmy w .avi w nero na płytkę DVD+RW firmy HP, później odtwarzam je na stacjonarnym DVD i tu zaczynają się schody.Zazwyczaj nagrywam 6 filmów na DVD+RW, w tym może 3 filmy chodzą płynnie a pozostałe zacinają się, występuje stopklatka na kilkanaście sekund, później chodzi płynnie przez kilka sekund, znowu stopklatka i gra dalej... i tak w kółko:/ Czasami pomaga przesunięcie do przodu filmu o 2, 3 lub więcej minut.
Czy to jest winna płytki, która była już kilkanaście razy czyszczona przez Nero w opcji całkowite czyszczenie nośnika RW? Może to jest normalne, że płytka traci żywotność przy takim nagrywaniu i kasowaniu?
A może to jest wina filmu?
Gdy nagrywałem filmy za pierwszym, drugim...trzecim razem, wszystkie normalnie chodziły na stacjonarnym DVD. Dopiero po kilkunastu czyszczeniach w PC występują błędy. Jednak gdy nagrywam film z TV w formacie DVD przez stacjonarną nagrywarkę DVD na tą samą płytkę, to film chodzi płynnie, nic się nie zacina. Tak samo, jeśli konwertuję film .avi do formatu DVD w programie WinAVI Video Converter, wypalam to przez Nero w DVD-Video - film chodzi bez zastrzeżeń.
Jeszcze mam pytanie: Jakiej firmy płytki DVD(+ lub -)RW polecacie do w/w nagrywania filmów? Troszkę zraziłem się do płytek HP. Aaa.. i jeszcze nagrywarka w komputerze: Samsung SH-S223Q CD-RW.
Pozdrawiam
Łukasz

Bródka 30.12.2009 14:20

Kup plytki Verbatima

joujoujou 30.12.2009 19:20

Płyty pomału stają się przeżytkiem - płyty RW w zasadzie nigdy nie działały jak trzeba, szczególnie te używane dość często. :kreci_gl:

Dlatego też tyle teraz odtwarzaczy z portem USB/slotem kart pamięci - odpada problem płyt. :D

Z drugiej strony ceny płyt DVD+/-R są na tyle niskie, że nie żal wypalić, obejrzeć i wyrzucić. :]

Reetou 30.12.2009 20:06

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1070646)
Dlatego też tyle teraz odtwarzaczy z portem USB/slotem kart pamięci - odpada problem płyt. :D

Nie odpada :nie: DVD-Video nie chodzą spod gwizdka.

joujoujou 30.12.2009 20:16

Klasyczne nie pójdą - jako mpeg już tak (oczywiście bez menu). :P

Poza tym kolega nie ma problemu z DVD-video. :czytaj:

Reetou 30.12.2009 20:19

Ale nie ma też wejścia usb w playerze podejrzewam, bo by się nie bawił w nagrywanie rwusów ;)

joujoujou 30.12.2009 20:21

A to pech... :glaszcze:

:mruga:

sirtepek 31.12.2009 11:43

zgadza się, nie mam wejścia USB w nagrywarce DVD ...

sirtepek 10.01.2010 12:11

a jeszcze mam pytanie... które płytki lepiej kupić do nagrywania filmów i odtwarzania na stacjonarnej nagrywarce DVD?
Verbatim DVD+RW 4x 4.7GB MATT SILVER czy Verbatim DVD+RW x4 4.7GB Jewel Case ?
Matt Silver
Jewel Case

Reetou 10.01.2010 12:27

Zasadniczo nie ma różnicy - przetestowałem już wiele różnych płytek RW i jeszcze nie spotkałem takiej, która nie rozsypała by się po kilkunastu nagraniach. Jakby ktoś miał namiar na coś solidniejszego, to chętnie skorzystam...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:21.