![]() |
FMCB i NTSC-J
A więc - posiadam konsolę NTSC-J SCPH-55000GT i znajomy 2 razy próbował 2 razy nagrać mi FMCB ale bez skutku. Czy ktoś z was posiada konsolę w tym regionie i udalo mu sie uruchomić FMCB? Ewentualnie za opłatą potrafiłby mi nagrać FMCB na kartę pamięci?
|
Cytat:
|
Kolega ma konsole PAL ze swap magiciem na ktora nagral sobie FMCB.
Nagral mi 2 razy FMCB na moja oryginalna memorke SONY i mialem wszystkie te pliki widoczne w menu przy przegladaniu karty, ale Menu FMCB sie nie uruchamiało |
No to przecież logiczne że tak nie będzie działać. Niezgodne regiony MG.
Niechaj Ci kolega pożyczy SM i sam sobie wgraj na swojej konsoli. Wtedy będzie. |
Oj chyba przywita go "czerwony ekran" potrzebny jest Swap Magic NTSC-J
Masz może jakieś gry z jej regionu ? |
Nie chyba, a na pewno. Tak to jest tak jak się w pośpiechu pisze. :P
BTW: nawet jak ma to taka podmiana płyt nie jest zdrowa dla mechanizmu wysuwania tacki. |
Cytat:
|
Takie rzeczy to tylko w Slimach. :P
|
A w facie się nie da bo?
|
Da się, tylko że z ostrym przerobieniem tacki napędu(zdjęcie panelu) i ostrym wyjęciem "na chama" tacki. W dodatku trza zrobić taki ostry haczyk(zwany Slide Toolem).
|
http://www.youtube.com/watch?v=OuKymBb0MJs nie trzeba ;)
|
Trzeba byc naprawde desperatem aby to zrobic. Lepiej wrzucic do srodka chipa i miec spokoj albo poszukac przerobionej MC (ale na to sa marne szanse)
|
Chip a karta to roznica 120 zł.
Za tą kwotę mógłbym kupić gamecube'a, ale wole mieć moje PS2. Posiadam aktualnie 3 gry NTSC-J na PS2 i jakies 20 NTSC-J na PS1 |
Sam chip to 20zl, kwestia montazu, zmiesci sie spokojnie w 100zl. A jak ci padnie karta z mcbootem, to znou bedzie trzeba kombinowac.
Najprosciej bylo by kupic ps2 pal. |
Skoro masz 20 gier na ps1 to możliwe że obejdzie się bez otwierania konsoli lub innych takich :szczerb:
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2exploit/ Jeżeli jedna z tych gier nadaje sie na Trigger Disc to jeszcze tylko kolega z Swapem,razem przygotujecie twoją memorke wg.tutorialu i jak sie uda to reszta jest kwestią uruchomienia instalatora FMCB |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:30. |