![]() |
Grzanie konsoli
Witam otoz mam problem z temperatura konsoli , gdy gram w jakas gre to
tak około 15 min konsola bardzo się grzeje i się wyłancza , pojawia sie czerwona dioda i ciagle miga , niemoge zresetować , aby włączyć konsole musze ją odciąć od prądu , dzieje mi sie to od kiedy wlutowałem modbo 760 do konsoli . PS Moja konsola ps2 slim , problem jest na dwoch konsolach - 77004 i 70004 |
Problem jest ze sterownikiem od lasera.
Musisz otworzyć ps2 i nie bój się że coś uszkodzisz, po prostu bądź delikatny, nic na siłę. Tutaj masz video, które może Ci się przydać: Klik Zrób to co na filmiku, oprócz wykręcania wentylatora. Następnie odkręć śrubkę łączącą flakuny od obudowy, odkręć śruby trzymajace stelaż całego napedu i podnieś odpinając i jednoczesnie nie urywajac przyklejonej taśmy. Odkręć śrubkę która znajduje się pod napędem. Teraz odwróć "flakuny" i odkręć kilka śrub trzymających elektronikę w blaszanej obudówce. Zobaczysz przy okazji jak twoj "specjalista" podlaczyl chipa i czy to zrobil professionalnie czy nie. Nie pourywaj przypadkiem przewodów prowadzących do chipa!!! Najlepiej jakbyś rozebraną do połowy konsolą zaczął grać(blachy muszą być założone w celu chłodzenia innych układziochów) i kiedy zaczną się problemy po prostu sprawdź co się grzeje.:spoko: |
Spróbuje to zrobić albo dam do elektonika aby sprawdził , mam jeszcze jeden problem , gdy próbuje uruchomić gre od psx (oryg. NTSC) , to konsola sie resetuje i nic .
|
Sprawdzilem konsolki , w jednej był odpięty wentylator , a w drugiej śróbka utkneła O.o
|
Czyli jednak "grzebanie" w konsolce coś dało?
Czasem jest tak, że konsola nie działa przez jakąś pierdołę, wtedy najlepiej jest ją otworzyć i sprawdzić czy wszystko jest na swoim miejscu. |
Został mi problemz grami z psx'a i mam jedno pytanko czy jak zamontuje wiatrak zy pc to będzie lepsze chłodzenie , tak z ciekawości pytam
|
Ogólnie to słyszałem od paru znajomych że na Modbo mają problemy z graniem w gry na psx-a. Dlatego nie jestem i nigdy nie będę zwolennikiem przerabiania konsoli, wole kupić oryginalne gry.
Co do wiatraka z PC to nie wiem czy to dobry pomysł. Po pierwsze może mieć on inne napięcie niż ten w konsoli. Po drugie po kiego montować wiatrak z PC jak ten w konsoli w całości wystarcza do chłodzenia. |
Problem z grami z PSX rozwiązany , niemogłem odpalić bo FMCB robił konfilktO.o
|
Bo FMCB nie pozwala na uruchamianie kopii gier z PSXa... ani oryg. z innego regionu niż konsola... Może czasem lepiej najpierw trochę poczytać niż walić głową w ścianę? :P
@kondziq Modchip to zawsze będzie jedyne słuszne rozwiązanie dla oldgenów. Pozwalają na wszystko. Exploity nie. I co mają oryg. gry do modchipa? Czemu wszyscy utożsamiają modchipy itp. z p[irackimi kopiami... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:34. |