![]() |
Mc_boot startujacy z HDD?
Tak jak w temacie. Czy da rade ?
Czytalem ze save'y mozna zapisywac zamiast na karcie na dysku, ale jak jest ze startowaniem mc_boota z HDD - wykonalne ? Mam NIESTETY karte pamieci 64 MB, a nie oryginalna Sony (myslalem ze im wiecej tym lepiej - uczymy sie na bledach ;<) i czasem nie załapuje ze ma bootowac z memorki. |
Tego nie da sie niestety zrobic, sam fmcb musi byc na mc, reszta moze byc na hdd.
|
Na początku jedna rzecz która mnie strasznie wnerwia: NIE ma czegoś takiego jak "mc_boot" - taką nazwę wymyślił jakiś bałwan z allegro.
Jedyny darmowy "exploit" tego rodzaju to: Free McBoot. Pozostałe trzy to komercyjne badziewia Memory Plus, Memor32 i Action Replay 3.0 (nie wiem co to, ale z AR na pewno nie ma nic wspólnego ;]). - - - Coś takiego jest możliwe, ale tylko na oryginalnych dyskach i oczywiście nie za pomocą FMCB. Innymi słowy: teoretycznie jest możliwe, ale nikt tego jeszcze 'nie zahaczył' i raczej to się nie zmieni (właśnie ze względu na fakt, że potrzebny jest oryg. HDD). |
Cytat:
|
Potrzebny jest oryginalny HDD jak i amerykańska lub japońska konsola. Bo na europejskich takie coś nie poleci.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:23. |