![]() |
Problem z LG H55L
witam kupiłem dzisiaj nagrywarke lg h55l i podlaczyłem ją ale nie dtwarza mi płyt nie syłychac jak pracje napęd mam jeszzce jedną nagrywarke lg gsa4167b
i wszystko jest podłączone tak : 1 taśma hdd i gsa4167b (slave) i 2 taśma h55 (master) gsa4167b działa wszystko ładnie pięknie a h55 wkładam płytę dioda mruga słychać byczenie na kursorze pokazuje się ikonka płytki nagle nie słychać napędu i wchodzę w mój komputer a tam ikonka pustego napędu i nie wiem o co chodzi co robię źle proszę o pomoc |
Wygląda, że coś źle podłączyłeś.
Sprawdź taśmę, sprawdź zworkę....zamień na pierwszą taśmę. Ogólnie pokombinuj....mało prawdopodobne, żebyś kupił niesprawną nagrywarkę (nową kupiłeś?) :hmm: Najlepiej nie mieć nagrywarki na jednej taśmie z HDD. Jak już dojdziesz do ładu, to przerzuć obie na drugi kanał (drugą taśmę). |
a jakich jeszcze kombinacji mogę użyć ??
|
Zostaw HDD na jednej taśmie, z napędy na drugiej.
Oczywiście wtedy jedna nagrywarka jako master, druga jako slave. Już doszedłeś do działania tej H55L? Jeszcze może być kwestia zasilacza, jeśli nie daje stabilnych napięć (przeciążony albo jakiś niefirmowy szajs) to lg lubią wariować. |
Mam aktualnie tak Pri: dysk twardy (slave)
Sac: gsa4167b (slave) h55l (master ) i to samo Zamieniałem taśmy ,zamieniałem zaworki wtyczki zasilania i to samo cały czas nie wiem już co może być proszę o pomoc |
HDD powinien być na primary master.
Sprawdź H55L na innym kompie - żeby mieć pewność, że jest sprawna. Odepnij gsa4167 i zostaw H55L samą na taśmie. Ewentualnie zamień miejscami na taśmie i zmień master/slave. Sprawdź zasilacz, jakie daje napięcia. Jaki masz (jaka moc i firma) i ile ciągnie w kompie. Najlepiej podmienić na pewny i mocniejszy. Taką kolejność bym widział przy twoim problemie. |
Sprawdzałem samą h55l bez gsa416b i to samo a zasilacz jest wbudowany w obudowę logitech atx lc-b350atx - 350w jeszcze muszę sprawdzić naped u kumpla i zobaczymy
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:24. |