![]() |
Obstawiam źle przerobioną instalkę albo złe sterowniki.
Sprawdź z oryginalną płytą i sterownikami na dyskietce. |
1. Nie moge wyłączyć w BIOSIE AHCI bo wtedy napewno nie wykryje mi dysku zewnetrzego esata
2. Sterowniki SATA dołoczyłem do instalki WinXp w programie Nlite Więc dalej nie wiem czemu po 1 resecie w trakcie instalacji ma problemy z jej kontynuowaniem!!?? POMOCY |
Win XP nie obsługuje natywnie trybu AHCI
Cytat:
|
Instaluje się bez problemu. To znaczy jest jeden problem. Jedyna oficjalna metoda zapodania mu sterów, to dyskietka (w Vista i Win7 można z płyty, dysku ATA lub pendrive).
Jest jeszcze jedna, nieoficjalna metoda - zintegrować sterowniki z instalką za pomocą nLite |
Cytat:
On sie instaluje w trybie IDE. Cokolwiek by nie mówili "znawcy" tak właśnie jest. AHCI jest obsługiwane od Visty "w gore". Wyłącz AHCI, podaj sterownik do SATA, i powinno pójść. Powinno. |
Instalujesz sterowniki do SATA z dyskietki?
|
Dysk zewnetrzny esata i winXP
Witam,
Mam problem z dyskiem zewnętrznym esata.(obudowa welland) Mam włączone w biosie obsługe AHCI więc dysk jest widoczny. Problem występuje podczas instalacji winXp własnie na tym dysku. Pierwszy etap instalacji jest bez problemu, po pierwszym restarcie wyskakuje komunikat dotyczacy problemów z konfiguracją dysku (tak jak by go wogole nie widział) i RESET. Może jest ktoś wstanie mi pomóc?? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:13. |