![]() |
Buty a gwarancja
Kupiłem sobie skórzane buty, które po roku zaczęły "skrzypieć. Jako że były na dwuletniej gwarancji to postanowiłem je odesłać na naprawę. Wróciły bez uciążliwej usterki, ale po trzech tygodniach mam to samo.
Co robić? Zwrot kasy jest możliwy? |
Nie według przepisów. Możesz tylko liczyć na dobrą wolę sprzedawcy.
|
skórzane buty skrzypią? co to za buty?
przecież niektórzy ciężkie pieniądze płacą, aby skórzane buty im skrzypiały |
Teraz to może mu śnieg skrzypi ;)
Prawdziwe skórzane buty na skórzanych zelówkach, bitych na kołkach, skrzypią. |
Według przepisów, z tego co pamiętam z informacji kasjerek w sklepie, zwrot pieniędzy jest możliwy po trzeciej uznanej reklamacji. Po pierwszej naprawiają obuwie, po drugiej mają obowiązek wymiany na nowy i właśnie dopiero po trzeciej zwrot pieniążków.
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Skóra ociera o metalowe czuby i zaczynają nieprzyjemnie skrzypieć :) |
Wojas?
|
biedaku - ortopedyczne buty przyszlo Ci nosic :hahaha:
a tak na serio to bedziesz mial raczej problem z uznaniem tego za wade uprawniajaca do zwrotu gotowki mozesz probowac skozystac z niezgodnosci z umowa, ale wystarczy opinia rzeczoznawcy, ze uzyles zlej pasty czy cos w tym stylu a liczyc na dobra wole sklepu to ciezko - chyba ze kuujesz u nich duzo i na zasadzie dbania o stalego klienta powalcza |
kumpel miał skrzypiące glany, wysusz , wyczyść napastuj -zaimpregnuj , za jakiś bliżej nie określony czas przestanie skrzypieć jak się wyrobią itd z gwarancja raczej nie przejdzie
|
Glanów się nie czyści one mają być naturalnie brudne, to glany! :szczerb:
|
A jak glany skrzypią, to źle? Dyskwalifikuje je?
Pytam, bo nie wiem. Stary zgred jestem. |
Takie glany z metalowymi czubami to zaczynają skrzypieć po skopaniu zbyt dużej liczby punków. :taktak: ||
|
Cytat:
|
jak skrzypią to może czas je wyczyścić, napastować ;)
popieścić ... :P |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:02. |