![]() |
dzięki. już dam radę.
|
DVD-ROM płyty tłoczone DVDRw płyty wielokrotnego nagrywania , co do reszty pytania to trochę nie rozumiem ale jestem stary i mam już prawo czegoś nie rozumieć :P
napęd wewnętrzny to zwykły napęd 5,25 do komputera stacjonarnego :D można go włożyć do kieszeni zewnętrznej i jest tani napęd zewnętrzny :D najlepiej napisz jakiego komputera używasz i co będziesz wypalał a dowiesz się że masz kupić pionka albo odwiedzić temat ' jaka nagrywarkę kupić ' |
dobra, dzięki.
ostatnie pytanie. czym się różną DVD-RW i DVD-ROM? na stronie, potem na Wewnętrzny napęd DVD |
tak :]
dvd10 to dwustronny dvd5 a dvd18 to dwustronny dvd9 czyli wynalazki których raczej stosowanie nie jest zalecane :] wiec jeśli chcesz kupić nagrywarkę dvd która pali płyt CD,DVD+/-R DVRDL+/-R DVDRW -/+ to możesz brać każda ze sklepu :] |
czyli śmiało kupić napęd dvd(np z asusa), i będę miał takie możliwości jak podałem w linku?
|
No to tak jak Yasiu napisał - wszystkie współczesne nagrywarki DVD.
|
Cytat:
DVD (DVD-5; Single layer, single sided 4.7GB) DVD (DVD-9; Dual layer, single sided 8.54GB) DVD (DVD-10; single layer, dual sided 9.4GB) DVD (DVD-18; Dual layer, dual sided 17.09GB) |
Jeżeli masz na myśli, formaty:
CD; DVD-r; DVD+r; DVD-DL-r; DVD-DL+r, DVD-RAM -to maja to, wszystkie współczesne nagrywarki. Jeżeli chodzi o formaty DR; HD-DVD to nie maja to tylko napędy BlueRay. |
A co masz na mysli piszac wieloformatowe?
|
pytanie o napedy dvd wieloformatowe
witam
czy firmy lg, asus i samsung, mają w ofercie napędy dvd wieloformatowe? wiem, że tylko ma pioneer, ale już nie wydaje nowych modeli w europie. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:39. |