![]() |
Karta Graficzna - Diagnostyka
Wiem wiem to znowu ja.
Ponownie witam panów. Otóż znalazłem swoją starą kartę i chcę ją definitywnie zdiagnozować i jbc wyrzucić. Po podłączeniu jej do PC (nie podłączam monitora bo wtedy się nie włącza) czy istnieje możliwość przetestowania jej? Uprzedzam pytania: GF 7600 GT http://photos02.allegroimg.pl/photos...3/02/902330277 Z tego co pamiętam (potwierdźcie moje słowa) nie ma ona zasilania osobnego (kabelek). #################### Edit Po podłączeniu karta zrobiła się ciepła :P mimo wysiłków system karty nie widzi. |
Jeny kupiłeś nową kartę, ta się zepsuła, to ją wyrzuć:ysz:
|
Ale no chciał bym wiedzieć co się z nią stało może po prostu coś się namieszało w oprogramowaniu.
Ona (karta) po prostu któregoś dnia się nie włączyła (włączyła się karta ale monitor nie bo grzeje :P) |
Cytat:
Jeśli karta nie działa, to ją wyrzuć. Możesz też ją zostawić, ale od leżenia na półce się nie naprawi. |
Hehe wiem że karta robi się ciepła w czasie pracy.
Ale myślałem że po "spaleniu" nie będzie się grzać i problem może być innej natury. Czy chłodzenie z tej karty da się jeszcze jakoś wykorzystać (zostawić na "zapas")? |
Może być tak, że któryś rezystor "napęczniał" od za wysokiego napięcia.
Tak czy inaczej wyrzuć tą kartę, przestań w kółko zakładać nowe tematy. Poczekaj, aż przyjdzie Ci nowa karta i ciesz się nią :) |
W życiu nie widziałem napęczniałego rezystora... :hmm:
|
A ryszard kalisz to co kondensator ?
:P |
Nie wymawiaj głośno tego imienia :niepow:
Jak go obudzisz, to będziesz żałował. |
ja pie$%#^* ale babol :ysz::sciana: , więcej nie pije w tygodniu:help:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:02. |