![]() |
Jeśli coś może się stać, to stanie się na bank!
|
Ale 2 na raz to normalne???
|
Napędy po prostu padają, nawet te nieużywane. Tak już są robione, żeby wytrzymały gwarancję a potem jak najszybciej się psuły.
Nie musi być żadnej konkretnej przyczyny ich awarii. Bądź dobrej myśli i kup nową nagrywarkę. W razie czego będziesz miał na nią gwarancję. |
Sprawdziłem napęd optyczny u kolegi i nie działa... Teraz pytanie co mogło być tego przyczyną żeby ją usunąć przed zakupem nowego napędu...
|
OK czyli będę musiał u kogoś sprawdzić. A jeżeli napędy dobre to będzie trzeba płytę główną wymienić?
|
Może i mało prawdopodobne, ale jednak możliwe. :taktak:
Zresztą, mogły paść w odstępie kilku sekund. :mruga: Póki nie sprawdzisz na innym komputerze, pewności nie będzie. :nie: |
Cytat:
Cytat:
|
Sprawdzałeś napędy na innym kompie?
Może po prostu są walnięte. |
Walnięty kontroler na płycie głównej... :hmm:
Zgaduj zgadula z tak małą ilością informacji... Może reset biosu płyty głównej pomoże?... |
Napędy optycznie nie działają?
Witam! Mam następujący problem. Posiadam komputer stacjonarny z nagrywarką CD Lite-On oraz nagrywarką DVD TSST. Okazało się, że żaden z napędów nie działa. Komputer w międzyczasie nie był rozkręcany itd. Tacki się wysuwają, napędy niby czytają ale nic się nie dzieje. Nie wydaję mi się aby to bym problem związany z Windowsem ponieważ próbowałem go zainstalować od nowa ale nawet nie bootuje. BIOS wykrywa urządzenia. Zmieniałem taśmy i kombinacje podłączenia ale nic to nie dało i nie mam pojęcia co to może być. Z góry dziękuję za pomoc.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:47. |