Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) (https://forum.cdrinfo.pl/f108/)
-   -   Markowy odtwaracz Blue-Ray do 700 zł (https://forum.cdrinfo.pl/f108/markowy-odtwaracz-blue-ray-700-zl-85066/)

Tommy23 10.02.2010 11:04

Markowy odtwaracz Blue-Ray do 700 zł

Witam,
Przymierzam się do zakupu markowego odtwarzacza Blue-Ray i nie wiem dokładnie na jaki się zdecydować. Wybieram spośród następujących
firm:
Sony
Panasonic
Samsung
Najlepiej jak odtwarzała pliki Divx i miała możliwość podłączenia do internetu ale nie jest to warunek konieczny.
Dosyć tanie są odtwarzacze Sony ale nie wiem czy są warte uwagi.
Proszę o pomoc w wyborze.
Pozdrawiam
Tomek

Jabba the Hutt 10.02.2010 11:06

Jeśli zależałoby Ci także na odtwarzaniu plików MKV z płyty i z USB to może LG 390 albo 370.

Kris 10.02.2010 11:14

Ja bym stówę dołożył i kupił Panasonica.

Tommy23 10.02.2010 11:20

Jakość do LG nie mam zaufania natomiast Panasonic DMP-BD80 trochę drogawy. Trzeba dać ponad 1000 zł. )-:

ynsiwy 10.02.2010 11:22

Ja ostatnio kupiłem Panasonica DMP-BD60, czyta divx, ma youtube i jestem generalnie zadowolony :) cena w granicy 700 zł z wysyłką :)

Tommy23 10.02.2010 12:20

YNSIWY a gdzie go kupiłeś jeśli mogę wiedzieć? :-)

ynsiwy 10.02.2010 12:25

wejdź na ceneo.pl i tam wpisz, bodajże pierwsza najtańsza pozycja :)

Tommy23 10.02.2010 12:32

OK :-) a powiedz mi, nie ma problemów z odczytywaniem Divx-ów i jak z napisami w tym modelu, problemy są?

Beerra 10.02.2010 12:40

Kupowanie bluraya do odtwarzania divx jest jak kupowanie Bentleya do wożenia ziemniaków

ynsiwy 10.02.2010 12:40

Cytat:

Napisany przez Tommy23 (Post 1080784)
OK :-) a powiedz mi, nie ma problemów z odczytywaniem Divx-ów i jak z napisami w tym modelu, problemy są?

Nie ma problemów, jedynie musisz mieć taką samą nazwę pliku z napisami jak filmu. Dodatkowo możesz oglądać je z pendrive'a :)

Cytat:

Napisany przez Beerra (Post 1080786)
Kupowanie bluraya do odtwarzania divx jest jak kupowanie Bentleya do wożenia ziemniaków

Też się z tym zgodzę, jednak warto mieć urządzenie, które obsługuje starsze formaty.
Osobiście do oglądania divxa używam Asus O!play bo nie chce mi się nagrywać płyt i wszystko na przenośny dysk leci :) jednak mam spore archiwum i być może kiedyś odpalę coś w panasonicu :)

Tommy23 10.02.2010 12:42

Super, wielkie dzięki...to chyba się zdecyduje na ten sprzęcik :-)

Tommy23 10.02.2010 12:43

Beerra haha :-)...wolę oglądać DVD lub Blue ray bo jakość Divx-a jest czasami bardzo kiepska, ale jak Panasonic ma taką opcję to czemu nie kupić właśnie tego modelu.

Tommy23 10.02.2010 18:05

Mam jeszcze pytanko odnośnie Panasonica DMP-BD60.Czy klipy z Youtube (funkcja Viera Cast) mogę oglądać tylko wtedy jak mam telewizor Viera?
Bo tak się składa że mam Samung-a i nie wiem czy to będzie u mnie działać?

- Deckard - 10.02.2010 18:32

a co daje funkcja Viera Cast w/g producenta?

Cytat:

VIERA CAST
Nowe Viery stały się także o wiele atrakcyjniej wyposażone. Nowością jest system Viera Cast (patrz AV 2/09), czyli dostęp do telewizji internetowej i wybranych serwisów informacyjnych. Póki co Panasonic podpisał umowy z czeską stacją Nova.cz, niemieckim ARD a wcześniej także z Eurosportem. Każdy z tych nadawców udostępnia za pośrednictwem Viera Cast, czyli specjalnego trybu ekranowego, dostęp do wyemitowanych programów. W przypadku stacji można oglądać bieżące przekazy TV, aktualizowane mniej więcej co minutę. To bardzo poważny krok w kierunku IPTV a zarazem przyszłość telewizji, jak twierdzą znawcy. Jest tylko kwestią czasu kiedy grono dostawców nowej technologii powiększą kolejne stacje telewizyjne, mamy nadzieję, że także z Polski.

Viera Cast to także nielimitowany dostęp do serwisów YouTube (z wyjątkiem filmów w jakości HD), Picasa. W przeciwieństwie do serwisów typu RSS oferowanych przez konkurencję, pomysł Panasonica jest bardzo atrakcyjny. Mieliśmy okazję pobawić się Viera Cast i przyznajemy, że rozwiązanie to ma przyszłość oraz realnie zwiększa atrakcyjność telewizora. Do działania funkcji niezbędny jest szerokopasmowy dostęp do Internetu o przepustowości 2 Mb/s lub wyższej - w postaci kabla LAN.

Anonsowany na CES dostęp do usługi Amazon VOD w Europie nie będzie możliwy. Z zapowiedzi firmy wynika, że nie będzie żadnych restrykcji terytorialnych, jeśli chodzi o dostęp do serwisów telewizyjnych Nova czy ARD.
oceń sam czy będzie ;)

Tommy23 10.02.2010 18:50

Hm na mój chłopski rozum ...to raczej nie będzie działać )-;....to żeby odbierać you tuba na telewizorze Samsung muszę kupić odtwarzacz Blue Ray też Samsunga?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:39.