![]() |
PCI Controller Card
Witam
Kupiłem kartę 4World Kontroler, bym mógł podłączać na serial SATA. Dostałem płytkę ze sterownikami RAID, ale jest tam tego dużo i nie wiem teraz, co z tej płytki zainstalować. Mam Win XP SP3. Sterowniki zawarte na płytce: IT8212; JMB36X; SIL O680: SIL 3112; SIL 3114; SIL 3124; SIL 3132; SIL 3512; VT 6410: VT 6421. Nie chciałbym mieszać w kompie i wgrywać po kolei, proszę więc o pomoc i z podziękowaniem:ysz: |
Zamontuj go z "automatycznie zainstaluj sterownik",będziesz wiedział jaki chipset i jaki model.
Znaczy chipset jest z cala pewnością Silikon Image, chodzi o model. Sprawdź w managerze urządzeń jak ci sie zamontował. |
Dzięki za odpowiedź. Więc tak: zainstalowałem najpierw sil 3512, nic nie dało. Potem zainstalowałem z JMB 36X i sterownik zainstalował się dobrze i wszystko gra. Jednak po instalacji tego slim wyskakuje mi teraz komunikat:
No SiI controller was found in the system. Press the button to exit the application. Nie wiem teraz, jak pozbyć się tego komunikatu. W menadżerze urządzeń wszystko jest wporządku sterownik RAID też. |
Już wszystko dobrze działa, dzięki za pomoc.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:33. |