Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkrêcanie napêdów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Toshiba A300 problem z CDDVDW TS-L632H z³y bios? (https://forum.cdrinfo.pl/f29/toshiba-a300-problem-cddvdw-ts-l632h-zly-bios-85179/)

Bigem 18.02.2010 23:52

Toshiba A300 problem z CDDVDW TS-L632H z³y bios?

Witam,

Przeszuka³em prawie ca³e ( bo nie daje rêki odci±æ, ¿e kompletnie ca³e ) forum ale nie znalaz³em rozwi±zania mego problemu.

Od oko³o roku jestem posiadaczem laptopa Toshiba A300. Do niedawna by³o wszystko ok a¿ nagle.. Przerzuci³em siê z Visty na Win 7 i zaczê³y siê problemy z nagrywaniem p³yt. Wczoraj przeinstalowa³em system - my¶la³em, ¿e mo¿e sterowniki siê pokie³basi³y ale niestety po reinstalacji znów ten sam problem :(

Mianowicie : Napêd czyta wszystkie p³yty natomiast kiedy chcê wypaliæ np p³ytkê dvd w ashampoo b±d¼ te¿ BurnAware proces przebiega bez problemu po czym okazuje siê, ¿e p³yta jest czysta :wow: Nie wiem ju¿ co robiæ :( W Biosie napêd jest widoczny, system widzi napêd nie wiem gdzie tkwi problem :( Czy powinienem spakowaæ laptop i w ramach gwarancji zg³osiæ ten problem ?

Dodam, ¿e bios jest uaktualniony do wersji TO03 dodam jeszcze, ¿e próbowa³em wypaliæ zwyk³a p³ytê CD i problemu nie ma.

Jest w ogóle mo¿liwo¶æ zrobienia downgrade'u?

Proszê o pomoc :help:

romanesco 19.02.2010 07:20

Problemu szuka³bym w systemie operacyjnym i nigdzie wiêcej. Sam piszesz, ¿e k³opoty zaczê³y siê wtedy, gdy nast±pi³a przesiadka na Win 7. Widocznie jest co¶, czego Win 7 nie lubi lub nie chce za bardzo wspó³pracowaæ. A je¶li chodzi o gwarancjê, to moim zdaniem naruszy³e¶ jej warunki. Laptop kupi³e¶ chyba z Vist±, prawda :pytanie: Zmieni³e¶ system sam w czasie trwania gwarancji, wiêc raczej Ci jej teraz nie uznaj±. No... chyba, ¿e gwarancja nie obejmuje systemu :hmm:

Bigem 19.02.2010 12:04

Cytat:

Napisany przez romanesco (Post 1082744)
Problemu szuka³bym w systemie operacyjnym i nigdzie wiêcej. Sam piszesz, ¿e k³opoty zaczê³y siê wtedy, gdy nast±pi³a przesiadka na Win 7. Widocznie jest co¶, czego Win 7 nie lubi lub nie chce za bardzo wspó³pracowaæ. A je¶li chodzi o gwarancjê, to moim zdaniem naruszy³e¶ jej warunki. Laptop kupi³e¶ chyba z Vist±, prawda :pytanie: Zmieni³e¶ system sam w czasie trwania gwarancji, wiêc raczej Ci jej teraz nie uznaj±. No... chyba, ¿e gwarancja nie obejmuje systemu :hmm:

No tak z tym, ¿e Windowsa przed wys³aniem do serwisu zawsze mo¿na zmieniæ, ponadto nie wydaje mi siê, by nie mo¿na by³o zmieniaæ systemu pod gro¼b± utraty gwarancji, bo wtedy nie dawali by p³yt instalacyjnych z reszt± chyba ka¿dy ma prawo wyboru oprogramowania np fani Linuksa ;) Zastanawiam siê czy zmiana systemu nie jest w tym momencie tylko zwyk³ym zbiegiem okoliczno¶ci gdy¿ tak jak pisa³em, napêd dzia³a³ jaki¶ czas na "siódemce" . Tak czy inaczej spróbujê wgraæ viste, bo pomys³ów ju¿ mi brakuje ;)

Dziêki za reakcjê na posta

antilaa 16.04.2012 22:43

Dzisiaj spotka³em siê z tym samym problemem w toshibie a300-1eg. Po instalacji Windowsa 7 - p³ytka cd siê wypala, jest komunikat o finalizacji nagrywania, ale niestety p³ytka jest czysta.
Czy mo¿e kto¶ z Was zna przyczynê nie nagrywania p³ytek? Pod Vist± dzia³a poprawnie nagrywanie,

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:41.