![]() |
Ricoh MP9120A + plytki Lead Data
Witam,
Mam problem z nagraniem na moim Ricohu combo plytek Lead Data 80 min. Albo na samym poczatku jest Medium Speed Error (i to przy wszystkich predkosciach!), albo przy ponad 90% jest write error, lub program nie moze zakonczyc w trybie DAO (w SAO tez nie moze). Probowalam nagrywac plytki z otwarta sesja (tez to nic nie daje), roznymi programami... Do kosza poszlo juz kilkanascie plytek (bo symulacja zawsze przebiega pomyslnie). Z innymi plytkami nie ma problemu?! Mam tych plytek troche (Lead Data - przypominam) i nie moge znalezc na nich mocnego (programu czy sposobu zapisu). Uzywam przewaznie Nera, w logu po nieudanym zapisie mam takie info: Invalid writestate Could not perform EndTrack Probowalam juz chyba wszystkiego - moze macie jakies sugestie? Swoja droga to pierwszy raz sie spotkalam, zeby wszystkie plytki (jakie by to 'badziewie' nie bylo) byly do bani :'( Udalo mi sie poprawinie nagrac do konca(!) jedna plytke, ale FireBurnerem i to byl obraz *.iso Pomocy... Zagubiona juz nieco, Alli Aha - Poinstalowalam najnowsze wersje programow do nagrywania, sterowniki ASPI, wszystko, co mozliwe - bez pozytywnego rezultatu. Wiem, ze moja nagrywara nie obsluguje plytek 800MB - na tych Lead Data jest napisane 80min/700-730MB, ale to chyba nie ma nic wspolnego!? :'( |
Niestety na 99% płytki są poprostu do pupy :'( Juz cos podobnego z LeadData mnie spotkało z 10 szt CDR. Zresztą niedawno pobliski mi Geant zrobił ciekawą promocje - 10 szt CDRW LeadData za 10zl wiec się skusiłem i ani jednej płytki nie dało się wypalić w całości; wypalanie było przerywane w różnych miejscach na płycie. U kumpla na innej nagrywarce płyt tych wogole sprzet nie wykrywał. I on i ja plytki oddaliśmy do sklepu gdzie okazało się (dowiedzieliśmy się od znajomego sprzedawcy) że 90% tych RW wraca. Moja rada trzymaj się poprostu zdala od tej firmy...
|
ASPI
Witam !
Zainstaluj sobie najnowsze ASPI z cdrinfo i napisz o wynikach ! |
Re: ASPI
Cytat:
chyba nie doczytales... pisalam, ze juz to zrobilam Alli |
Re: Re: ASPI
Cytat:
Witam ! Sorry ALE PÓŻNO JUSH BYŁO ! wracając do tematu jeśli inne płytki idą bez problemu mam na myśli DYSAn VERBATIM ... to poprostu używaj ich RICOHY SĄ BARDZO WYBREDNE i poprostu jak mają grymas to danej płytki nie wypalą i koniec ! Ja miałem RICOHA MP7163 teraz mam MP 7240 i też tak miałem tylko w moim przypadku pomogło zaistalowanie ASPI ! |
Re: Re: Re: ASPI
Cytat:
Tak jak mowilam, pierwszy raz mi to sie zdazylo - wszystkie inne plytki - najgorsze badziewie - Esperanze, Dysany, Akossy, typowe 'lustrzanki' i 'NoName'y' zawsze spawaly sie bez problemu... A tu prosze... Lead Data (( Jeszcze raz pozdrawiam, Alli |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:55. |