![]() |
zdziwię każdego, ale serwis HP, szybki, dobry i all działa jak należy. Oddałem go w poniedziałek po południu, za tydzień w poniedziałek miałem, przyciski dotykowe, pasek przewijania działają, już się tak nie grzeje, głośny może, jeszcze jest, ale podobno taki jego urok.
Tylko mam jeszcze jeden problem z Nim, ano taki: http://img651.imageshack.us/img651/8896/80917691.jpg http://img139.imageshack.us/img139/6535/30468564.jpg wgrałem najnowsze sterowniki z nvidia.com, ale nic to nie pomogło |
w takim razie, biorę się za załatwianie sprawy z serwisem HP, dzięki wielkie wszystkim za pomoc
|
Osobiście uważam, że raczej powinien wytrzymać :P ale różnie to bywa, może trafiłeś w jakiś wadliwy egzemplarz i lipa. A lepiej oddać go do serwisu, bo później okaże się, że gwarancja się skończyła :)
|
czy fakt, że chodzi 24/7 mógł coś zepsuć ? :D bo nie wydaje mi się ;) ale kurde serwis i 3 tyg bez laptopa ...
|
Musi być coś faktycznie nie tak, jeżeli przy spoczynku osiąga takie temperatury, tutaj obydwa rdzenie po 68/69 'C. Faktem jest, że bez serwisu się nie obejdzie, a najlepiej jak być ci wymienili na nowy. Być może od tego ciepła przegrzał się touchpad i reszta przycisków...
|
http://img200.imageshack.us/img200/9946/63430432.jpg
plan zasilania: oszczędzanie energii w touch padzie nie działa pasek przewijania, co do dotykowych no to nie wycisze, nie włącze quickplaya, ani nie da się ściszyć, tylko jak nacisnę ściszanie to sam zaczyna świrować (głos w góre/w dół) i tyle, reszta w ogole nie reaguje |
Jeszcze możesz sprawdzić temperatury w Realtemp. Kilka razy czytałem, że everest przekłamuje...
|
Trochę to bez sensu.. procesor ma 61 C a rdzenie po 20 stopni.. GPU ma 60 więc wystarczająco, by rozkręcić wentylator.. Co z touchpadem i przyciskami dotykowymi? Jaki profil zasilania masz ustawiony? Wysoka wydajność?
|
|
Po lewej stronie któraś z pierwszych pozycji po rozwinięciu grupy Komputer (czy jakoś tak, tej pierwszej :P ) nazywa się czujniki lub czujnik. Kliknij tam, będziesz mieć temperatury i prędkości obrotowe dostępnych wentylatorów. Ja stawiam na GPU.. Jak już zobaczysz co i jak to napisz:)
|
Cytat:
|
13%? Jaki proces tyle Ci zajmuje? Sprawdałeś, który wentylator tak się rozkręca? CPU czy GPU?
|
jak nic nie robię to użycie procesora 13 %, 1,3 Gb Ramu
|
9600 GT nie należy do chłodnych kart, dlatego te wiatraczki tak dają. Sprawdzałeś co konkretnie jest tak chłodzone w evereście np? System od hp czy stawiałeś sam coś? Często te cuda dodawane od producenta zajmują dużo czasu procesora (sprawdź w czasie gdy nic na nim nie robisz jakie jest ogólne obciążenie sprzętu.
|
HP Pavilion dv7 1260ew
Witam! Otóż mam "ten cudowny" laptop i od razu po zakupie jakoś padł mi pasek przewijania w touch padzie, potem przyciski dotykowe zaczęły świrować i już w ogóle nie działają. Z tym wiem, ze to na gwarancję wyślą i będzie git, tylko strasznie mi się grzej i wiatrak chodzi bardzo głośno, co może to powodować ? w ogóle się nie przegrzewa :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:24. |