![]() |
LiteOn LTR-40125W, przeróbka na LTR-48125W i... kiszka :(
Wykonuje wszystko po kolei tak jak jest opisane na http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/liteon_oc/ i kiedy próbuję zrobić kopię biosu (wpisuje w DOS'ie MTKFLASH 3 R /B /M bios.bin), to zamiast czegoś takiego pojawia mi się only linijka z tekstem:
MTKFLASH by Joseph Lin, MTK 1998 (Ver. 1.48 ) i na tym stoi :( Pytanie dlaczego? Z góry wielkie dzięki. PS. Nagrywara jest podpięta na Secondary Master. |
Re: LiteOn LTR-40125W, przeróbka na LTR-48125W i... kiszka :(
Cytat:
I czy aby nie odpalasz dos'u z jakimiś driverami do CD-Rom? |
Re: Re: LiteOn LTR-40125W, przeróbka na LTR-48125W i... kiszka :(
Cytat:
|
To ciekawe co piszesz ale wszystko powinno być ok! U mnie doladnie to samo występowało tylko w przypadku kiedy chciałem zczytać bios z LG8080B która jest dosyć stara i napewno mktflash nie obsługuje jej kości. Może w twojej nagrywarce zastosowano inną kość???
Sprawdź jeszcze czy mtkflash.exe nie jest uszkodzony, czy jest wystarczająca ilość miejsca na nośniku na którym ma być zapisany bios. |
Cytat:
Może jest nowsza wersja mtkflash? |
O ile wiem to najnowszy mtk jest 1.48 czyli ten który masz.
A co do kośći to spotkałem już osobiście w wesji 5 różne dwa chipy jeden STT a drugi WINBOND |
Cytat:
|
Cytat:
|
Właśnie patrzyłem i jest "Flash Type STT(STT39VF040)"
|
Cytat:
|
Trwa to 2-3 sekundy! Kurde coś musi być nie tak. Jak masz taką możliwość to bierz nagrywarkę pod pachę i gnaj do jakiegoś znajomego i sprawdzaj.
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:47. |