![]() |
Po to właśnie jest to forum :D nie ma za co.Pozdrawiam.:spoko:
|
Tyle godzin spędziłem,tyle programów zainstalowałem,a gra ciągle chciała płytkę w napędzie.Okazuje się ,że wystarczyło tylko przycisnąć duże zielone A.Dzięki Ci DejaVu !!!
|
Mówiąc o Daemon Tools masz na myśli DT Pro?? jeśli tak-to czy montowałeś w IDE ? Jeżeli chodzi o Alcohol to wystarczy najnowszy darmowy 52% masz tam ACID Wizard-takie zielone A którym ukrywasz napęd jak wyskakuje komunikat o wykryciu emulacji :taktak: Do DT pro i lite jest YASU który działa podobnie.Czasami gra ma dodatkowo cd/dvd check-czyli sprawdzanie płyty w napędzie , i działa to na takiej zasadzie że ''gra pamięta''z jakiego nośnika/nagrywarki była instalowana :taktak: Najlepiej więc instalować z obrazu jak się z niego chce grać.
|
A-Ray faktycznie pokazuje zabezpieczenie SafeDisc 2/3.Przy tworzeniu obrazu deamon tools-em,zaznaczam właśnie to zabezpieczenie ,ale to nic nie daje.Alcohol 120(wersja trial)też zaznaczyłem SafeDisc ,niestety po zamontowaniu i naciśnięciu-GRA-chce orginalną płytkę w napędzie.
|
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/SafeDisc46/ Jest tam chyba Safedisc-obrazu nie zrobisz Nero :nie:
|
Viva pinata.Jak uruchomić bez płyty?
Witam.Moje dziecko wkroczyło w świat gier i na moje utrapienie ,podobają mu się gry,które do działania potrzebują płytę w napędzie,(mam od wczoraj nową stacje dysków ,tamta padła -może od nadmiernego używania).Ostatnio były Sims3 ,na szczęście deamon tools wykonał obraz płyty i umie to odtworzyć w wirtualnym napędzie.Teraz jest Viva pinata.Robiłem obraz płyty przy pomocy deamon tools i nero.Okno gry owszem się otwiera,ale po naciśnięciu-GRA-wyskakuje okienko,aby włożyć płytę.Czy może mi ktoś poradzić,co zrobić,żeby ta gra startowała bez płyty? Z góry dziękuję za pomoc.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:40. |