![]() |
plyty dvd-(+) rw dl, mozna juz kupic
witam
czy sa do kupienia juz plyty dvd-(+) rw dl? |
Kiedyś były do kupienia tylko w Japonii. Kiedyś JVC miał w palecie.
Pytaj tu oni są od kilku miesięcy dystrybutorem na PL http://sklep.platinet.pl/Produkty%28...spx?search=jvc |
czyli nie ma w stalej ofercie, we wszystkich sklepach?
|
Ja przynajmniej w PL nie widziałem.
|
szkoda, bo zmieniam naped dvd, ktory ma mozliwosc nagrywania takich plyt
|
Skoro płyty DVD+RW sa niekiedy jednorazowe bo sypia sie przy pierwszym nagraniu - to produkcja i kupno plyt DVD+RW DL mija sie z rozsądkiem i rozumem.
Rozsądnym natomiast rozwiązaniem sa plyty DVD-RAM - które sa wyłącznie single layer :) |
czyli dvd-ram jest najlepsze do kupienia?
|
Cytat:
Do stosowania - tak. Bo: - sa trwale (to najtrwalsze płyty które znam.) - sa łatwe w użyciu - po sformatowaniu, używa sie ich jak dysku/pena. - można je kasować i nagrywać ok. 100.000 x a nawet więcej. - w zasadzie, każda współczesna nagrywarka, ma obsługę DVD-RAM. Wady: - sa drogie. - nagrywa sie wolno, 2,4x - szybsze płyty sa tylko na rynku japońskim.( mam płyty 3x Maxella i 2x Verbatima) - trzeba formatować do UDF. |
aha. to jakie mam kupic plyty, aby bylo mozna nagrac 9 gb danych? jak dvd-(+)rw dl nie ma, a dvd ram sa drogie.
|
|
ja mam 1 płytę DVD-RAM Verbatima z prędkością nagrywania 5x i chodzi juz z 5 lat bez awarii
|
Cytat:
|
Kup pena 16GB.
No dobra, moze byc 8GB. |
mam juz pena 8 gb, ale nasz stacjonarny dvd, nie obsluguje penow
|
Cytat:
-przy cenie, za dobra płytę 2-layerowa (Verbatim) poniżej 4 zl/szt, uznaje dalsza dyskusje za bezprzedmiotowa. Nie wnikam skąd masz obrazy plyt, ani w żadne inne szczegóły. Po prostu sadziłem, ze potrzebujesz bacupowac jakieś dane na plytach DVD. Przepraszam za zamieszanie. Nie zrozumieliśmy sie i tyle. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:06. |