![]() |
ASUS DRW-1608P2 - 'Illegal disc' przy próbie skasowania DVD-RW
Kupiłem nagrywarkę ASUS DRW-1608P2
Bios ma 1.41 czyli chyba nowszego już nie ma I Nero nie może skasować płyty DVD-RW Verbatim DataLifePlus 2x certified, wyskakuje komunikat 'Illegal disc' ??? Poprzednio miałem LiteOn-a i nie było problemu ze skasowaniem nośnika :( Co robić? |
Albo masz w opcjach alcohola czy daemona zaznaczone 'ukrywaj ATIP płyty'
albo płytka już szmelc albo nagrywarka... |
Nie mam ani nie miałem zainstalowanego alcohola ani daemona
inne nośniki wypala ok. |
Inne nośniki?
Znaczy inne DVD-RW kasuje i nagrywa poprawnie? Ten verbatim z indeksem x2, to już raczej stary chyba jest. Może czas zmienić płytkę, może na np Verbatima DVD+RW x8? |
ten asus to gówno totalne...moich dvd emteca nie chce czytać....tyle fimów nagranych i wszystko poszło sie j***, teraz załuję że pozbyłem się starego liteona, wszystko czytał ale tacka źle wysuwała i uszkadzała płyty więc wywaliłem.... asus szajs jakich mało.
|
No skoro nie czyta EMTECów... :rotfl:
|
halo, jakość jakością, ale liteon czytał WSZYSTKIE! pomimo że demonem szybkości nie był
patrząc z kolei na jakosć nośników to na przestrzeni ostatnich lat straszne goowno sie zrobiło. mam kilka nosników starszych od tych emtec i działają do dzisiaj, to jest klasa! pytanie komu na tym zalezy aby produkować taki szajs |
Właśnie o to chodzi, że EMTEC nagrane jakiś czas temu zestarzały się i dane mogły wyparować, Lite-On nic by tu pewnie nie pomógł.
|
Komu zależy, żeby produkowali taki szajs?
Ano klientom, którzy to kupują, zależy, żeby było tanio. A producent produkuje to, co się sprzedaje :sciana: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:20. |