![]() |
CodeBreaker, jak uruchomić?
Witam wszystkich. :)
Mam problem z uruchomieniem CodeBreaker'a z memorki i płyty. Próbowałem włączyć go na różne sposoby. Z wersja na płycie to próbowałem odpalić ESRem po spatchowaniu obrazu i widzę tylko czarny ekran. Wyprobowałem ze cztery różne wersje Codebreaker'a w elf'ie i ten sam rezultat. Próbowałem włączyć go za pomocą uLE, próbowałem też zmienić nazwę CodeBreaker'a na BOOT.ELF i odpalić ESRem ale bez skutku, widzę tylko czarny ekran. Moja konsola to PS2 Slim v14 SCPH 75003, jest modowana FCMB bez modchpa. Macie może jakieś pomysły co mógłbym jeszcze wypróbować a może coś źle robię? |
Musiałbyś odłączyć USB (fizycznie). CB ma coś narąbane z USB na Slimach i niestety wiesza się przy starcie.
Pozostaje Ci Action Replay (choć nie pamiętam czy też nie ma tego problemu - ale raczej nie ma) lub coś scenowego, np. Artemis (obecnie nosi nazwę Remote Debugger, wchłonął też Cosmic Cheata - bez gui niestety). |
Dzięki Berion za odpowiedź. :spoko:
Cytat:
|
Tak ludzie ponoć robią (choć wg. mnie to bez sensu), więc jej pewnie nie przeszkadzałoby to za bardzo.
RD nie jest ukończony, nie ma też gui (jeszcze) i generalnie cheat engine to w nim tylko "przy okazji". ;] |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:25. |