![]() |
Wiesz... przy 'tymczasowych' nośnikach jakie kupuję (np tdk) różnicy mi to nie robi :D Ja nią głównie kilka płytek RW męczę do dvd i manty ;) 832S się pozbyłem bo FW stary miała i przez to z nośnikami problem był.
|
Ale to dobry napęd lepiej nagrywa od Lite-ona- ale gorszy odczyt
|
Nie mam żalu ale widać nie wtedy kiedy się pytałem co mam kupić - pospamowałem przecież w http://forum.cdrinfo.pl/f15/jaka-kup...rywarke-70660/ :D Ale ten napęd w moim PC to na zasadzie "byle by coś było" jest aby od święta zapakować mu krążek...
|
Cytat:
Przecież dawno o tym tu pisano że są dwie wersje 424 |
Cytat:
Napisałeś to z takim przekonaniem jak ja niedawno kupując 424 i myśląc, że to litek ... || |
Cytat:
Cytat:
|
czry2mary sie zakrecil;)
Cytat:
|
czary2mary, mój iHAS424 nie jest na MTK, brałem BOX'a, to Optiarc AD-7241S OEM pod szyldem 424:P
więc nie pisz "ten sam który znajdziemy w"... |
Chipset sterujący pracą nagrywarki Teac to MediaTek MT1879LE, ten sam który znajdziemy w napędach LiteON iHAS224, iHAS424, iHAS624 oraz ich OEMach takich jak Plextor PX-880SA.Napęd obsługuje - KProbe czy LTNFlash a dzięki oparciu urządzenia o chipset MediaTek - również MTK Flash.
Na pewno dobry wybór :):spoko: |
Trudno,niech będzie teac bo w końcu nic nie kupię.
Po zakupie wrzucę jakieś skany z jakości wypalania, to zobaczycie jak to wypalanie idzie. |
Czy ja wiem, sam brałem niedawno nieświadomy liteon 424 (okazał się rev Y) i w zasadzie nie narzekam... palić pali. Problem dziś jest w tym, że teraz nośniki produkują gorsze od nagrywarek :D
|
Aha.
Ciężki orzech do zgryzienia.Zaryzykuje i wezmę jednak Teac'a. Mam nadzieję,że się nie rozleci po 2 latach. |
Wersje z chipset optiarc spotykamy tylko w 424 .:)
W 524 jest tylko MTK:) |
Tylko,że jeśli już to wolałbym z http://www.neo24.pl/naped-liteon-iha...524-32%29.html i odbiór osobisty w Gliwicach, ale o rev. nic nie pisze.
No i LS nie ma ale to nie problem, Teac też nie ma. No i czy te nagrywarki wyróżniają się jakoś na + od innych.Czy równie dobrze mogę iśc do sklepu i poprosić o jakąś nagrywarkę DVD? Miałem mieć Pioneera 215DBK, ale interes się nie udał , a mixelectronics nie chce sprowadzić do Gliwic :/ |
O ile w liteonie siedzi liteon, a nie jakiś optiarc.
Bierz teaca, choćby dla lepszego samopoczucia. Duży wpływ na jakość wypalania ma fw, a ten w teacu jest ponoć "teac'owski". |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:25. |