![]() |
LITEON iHAS424-32 czy TEAC DV-W524GS
Witam.
Panowie doradźcie co kupić. Cena ta sama więc to nie gra żadnej roli. Wyposażenie dodatkowe też mnie nie interesuje. Super wysokie prędkości też nie. Ma poprostu dobrze palić płyty Verbatima CD-R, DVD+R i DVD+DL. Ten Teac to też przecież Lite-on ale inaczej nazwany :sciana: Z góry bardzo dziękuje za pomoc. |
Więc wniosek taki co byś nie wziął będzie O.K na dobrych nośnikach:)
|
No jeśli już Lite-on to rev.A z tego co wyczytałem.Tylko jak taką upolowac żeby była w rev.A
Dlatego chyba wezmę Teac.Mam nadzieję,że jakość nagrań nie będzie gorsza od Lite-On. :spoko: |
TU masz 524 z A czyli chipset MTK
http://www.allegro.pl/item953286782_...ro_8_wawa.html |
O ile w liteonie siedzi liteon, a nie jakiś optiarc.
Bierz teaca, choćby dla lepszego samopoczucia. Duży wpływ na jakość wypalania ma fw, a ten w teacu jest ponoć "teac'owski". |
Tylko,że jeśli już to wolałbym z http://www.neo24.pl/naped-liteon-iha...524-32%29.html i odbiór osobisty w Gliwicach, ale o rev. nic nie pisze.
No i LS nie ma ale to nie problem, Teac też nie ma. No i czy te nagrywarki wyróżniają się jakoś na + od innych.Czy równie dobrze mogę iśc do sklepu i poprosić o jakąś nagrywarkę DVD? Miałem mieć Pioneera 215DBK, ale interes się nie udał , a mixelectronics nie chce sprowadzić do Gliwic :/ |
Wersje z chipset optiarc spotykamy tylko w 424 .:)
W 524 jest tylko MTK:) |
Aha.
Ciężki orzech do zgryzienia.Zaryzykuje i wezmę jednak Teac'a. Mam nadzieję,że się nie rozleci po 2 latach. |
Czy ja wiem, sam brałem niedawno nieświadomy liteon 424 (okazał się rev Y) i w zasadzie nie narzekam... palić pali. Problem dziś jest w tym, że teraz nośniki produkują gorsze od nagrywarek :D
|
Trudno,niech będzie teac bo w końcu nic nie kupię.
Po zakupie wrzucę jakieś skany z jakości wypalania, to zobaczycie jak to wypalanie idzie. |
Chipset sterujący pracą nagrywarki Teac to MediaTek MT1879LE, ten sam który znajdziemy w napędach LiteON iHAS224, iHAS424, iHAS624 oraz ich OEMach takich jak Plextor PX-880SA.Napęd obsługuje - KProbe czy LTNFlash a dzięki oparciu urządzenia o chipset MediaTek - również MTK Flash.
Na pewno dobry wybór :):spoko: |
czary2mary, mój iHAS424 nie jest na MTK, brałem BOX'a, to Optiarc AD-7241S OEM pod szyldem 424:P
więc nie pisz "ten sam który znajdziemy w"... |
czry2mary sie zakrecil;)
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Napisałeś to z takim przekonaniem jak ja niedawno kupując 424 i myśląc, że to litek ... || |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:36. |