![]() |
To co radzicie?
Ściągnąłem Hiren Boot CD - czy na nim jest coś co w tej sytuacji pozwoli jakoś wyjaśnić sytuację? Apropo Hirena - jakiego programu radzicie użyć do przetestowania dysku twardego? |
dziwnie to wygląda, z tego co mi wiadomo przy błędach pamięci memtest zachowuje się inaczej. To wygląda jak błąd CPU (Unexpected Interrupt - Halting CPU0)
|
Ilość załączników: 1
Sorki, że tak długo nie odpowiadałem ale byłem zajęty.
Zrobiłem przed chwilą memtesta i wygląda na to, że coś jest nie tak - ale się nie znam na tym więc nie jestem pewny. Test zatrzymał się na 25% - daję zdjęcie. |
ram- program memtest.
na plytce hiren's boot cd sa rozne narzedzia- nie pamietam juz dokladnie co tam jest. |
No niby coś piszczy czasami w tym zasilaczu ale przecież sprawdziłem na drugim i w tym samym miejscu komp się wyłączył - więc może to piszczenie powoduje coś innego, to co jest prawdziwą przyczyną.
Jak mógłbym przeprowadzić jakąś diagnostykę płyty głównej i ramu? |
ale piszczeniem objawia sie przetwornica w zasilaczu.
|
To nie kondensatory - żaden nie wygląda na wylany - wszystkie są elegancko srebrne i płaskie.
|
Cytat:
|
Nie - przy innym zasilaczu nie było tego dźwięku.
Jak mam sprawdzić te kondensatory? |
A czy dalej piszczy przy tym innym zasilaczu?
Zobacz czy kondensatory w sekcji zasilania procesora nie sa "wylane". Bo to tez dosyc czesta przypadlosc a nie zawsze widac czy sie kondesatoe uwalił. |
Nie przekraczają 55*C - to na pewno nie chłodzenie.
|
Cytat:
|
Sprawdziłem na innym zasilaczu - to samo. Mniej więcej w tym samym momencie komputer się wyłącza.
Jakieś pomysły na inne testy? |
Jedyne co mogę odłączyć to nagrywarka... No nic - jutro się do tego zabiorę.
|
odłącz wszystko co Ci nie jest potrzebne na ten czas (napedy optyczne, dodatkowe dyski) i sprawdź.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:46. |