![]() |
LG GSA-H55L nie widzi płyt...
Ilość załączników: 1
Witam!
Byłem szczęśliwym użytkownikiem LG GSA-H55L, aż parę miesięcy temu po włożeniu płyty DVD nie wykryło jej... A teraz bardziej rzeczowo: -Bios widzi nagrywarkę. -W Windows widzi ją. -Jest podpiętą pod osobną tasiemkę (ide sec.) pod wejście master (na tasiemce) oraz zaworek na MA. -Nie można czytać ani płyt DVD ani CD - zapewne z tego samego powodu nie można nic nagrać (Ani na CD ani na DVD- komunikat że nie ma płyty) -ASPI mam (sprawdzone w nero według tego: http://forum.cdrinfo.pl/f45/podstawy-aspi-i-dma-57073/) -DMA i Autorun on Z resztą wrzucam wam zrzut ekranu z informacjami jakie wpadły mi do głowy że mogą wam się przydać... P.S. Firmware było 1.05 ale zmieniłem na 1.03 żeby sprawdzić czy możne to coś da ale nie...(wcześniej odświeżałem też firmware 1.05) |
Sprawdź na innym komputerze jeżeli to samo to pogrzeb(jeżeli gwarancja to reklamacja)
|
No niestety padł miesiąc po końcu gwarancji....
|
Na innych kompach też nie chodzi (Nie mogłem znaleźć gdzie tutaj jest edycja wpisu więc pisze nowy....)
|
Edycja do 2 godzin;) No to czas na nowa nagrywarke.
|
Witam
Mam identyczny problem ze swoją nagrywarką, niestety... podłączenie nowej niczego nie zmieniło. Wciąż te same objawy co opisane przez kol Endriu. Zmieniłam też program do nagrywania. Nadal nic... |
usun kontrolery ide i pozwol sie zrestartowac systemowi i wykryc wszystko ponownie.
Po drugie skoro nowa nie dziala to nie masz takeigo samego problemu jak kolega wyzej. |
A sprawdzałeś w nero czy masz ASPI i DMA ??
I napisz jaki model tej nowej nagrywarki. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:15. |