Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Lite-On 40125W problem??? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/lite-40125w-problem-8567/)

lefty 29.06.2002 17:58

Lite-On 40125W problem???

Dzis stalem sie szczesliwym posiadaczem tego napedu. Nagrywarka wyprodukowana w maju tego roku, firmware w wersji WS05.
I teraz, o ile CloneCD 4.1.0.9 poprawnie rozpoznaje ta nagrywarke to Nero 5.5.8.2 juz nie tzn. max predkosc nagrywania pokazuje mi 24x :O Gwoli scislosci, taka informacje pokazuje mi Nero, gdy wybiore opcje Wybierz nagrywarke z menu programu, poza tym przy wypalaniu tez moge wybrac tylko 24x predkosc (nie probowalem wylaczac Smart-Burn).
Poza tym w/w wersji CloneCD w opcji wyboru predkosci nagrywania jest dostepna opcja 48x mimo, ze ten model jej nie obsluguje :O
Nie wiem o co chodzi, nagrywarke mam od paru godzin :) na forum nikt nie opisywal takiego problemu (szukalem) wiec bede wdzieczny za wszelkie sugestie ;)

ZiP 29.06.2002 18:21

Re: Lite-On 40125W problem???

Cytat:

lefty napisa***322;(a)
Nero 5.5.8.2 (...) max predkosc nagrywania pokazuje mi 24x.
użyj nośnika do szybszego zapisu
Cytat:

Poza tym w/w wersji CloneCD w opcji wyboru predkosci nagrywania jest dostepna opcja 48x mimo, ze ten model jej nie obsluguje :O
CloneCD pokazuje wszystkie prędkości od 1x do 48x, niezależnie od nagrywarki. Po wybraniu wyższej prędkości, niż obsługiwana przez nagrywarkę, płyta zostanie nagrana po prostu z maksymalną dostępną (obsługiwaną) prędkością.
Cytat:

na forum nikt nie opisywal takiego problemu (szukalem)
czyżbyś dobrze szukał?:) ;) :P

lefty 29.06.2002 18:39

Re: Re: Lite-On 40125W problem???

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)
użyj nośnika do szybszego zapisu
Nie wiem czy sie rozumiemy ;) Mnie chodzilo o to, ze Nero przy wyborze nagrywarki z menu Nagrywarka pokazuje mi tam Max predkosc zapisu 24x (plyty nie ma w napedzie) a to, ze juz przed wypalaniem moge wybrac tylko 24x to rzeczywiscie moze to byc sprawa nosnika.
Cytat:

CloneCD pokazuje wszystkie prędkości od 1x do 48x, niezależnie od nagrywarki. Po wybraniu wyższej prędkości, niż obsługiwana przez nagrywarkę, płyta zostanie nagrana po prostu z maksymalną dostępną (obsługiwaną) prędkością.
Domyslalem sie tego ale zawsze lepiej sie upewnic ;)
Tak przy okazji spytam. Jesli Nero obsluguje Smart-Burn to czy CloneCD tez go obsluguje a jesli tak to czy ten tryb jest w CloneCD na stale wlaczony?
Cytat:

czyżbyś dobrze szukał?:) ;) :P
Szukalem po nazwach topicow tzn. czytalem kazdy na temat Lite-On'ow wiec moze to bylo opisywane w innym topicu ;)

Dziekuje za szybka odpowiedz :)

Weron 29.06.2002 19:14

No wiec z ta x24.Chodzi o to, ze nero pamieta ostatnia plyte jaka byla wlozona.Jak wlozysz szybsza to zobaczysz, ze pokaze tyle ile mozna na nia nagrac.Wiec nic w tym dziwnego, ze jak nie masz plyty to caly czas jest x24.

lefty 29.06.2002 22:22

A no to teraz wszystko jasne :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:14.