![]() |
Spedia Mouse 1.0 - "usterki techniczne"
Po znalezieniu w internecie programu Spedia Mouse, powróciłem do Spedii, aby zarobić nieco kasy;) :cool: . Jak zapewne wiecie, aby coś tam zarobić, trzeba ruszać myszą, mieć otwartą przeglądarkę www i co 1 minutę zmieniać oglądaną stronę - wszystko to jest monitorowane przez SpediaBar. Natomiast program Spedia Mouse nieco oszukuje - umożliwia zmianę oglądanej strony co jakiś okres czasu bez ingerencji użytkownika, emuluje wciśnięcia klawiszy - takie "małe oszustwo"
No, niestety, nie ma róży bez kolców - nowe strony są otwierane w tym samym okienku; w ten sposób w historii stron (mam na myśli to pod przyciskiem "Wstecz"/"Back" w Internet Exploder) pojawia się mnóstwo pozycji, co strasznie zżera zasoby systemowe (M$ WinShitMe) - po pewnym czasie mój komputer się wiesza, a SpediaBar już nie nabija kasy - pomaga jedynie CTRL+ALT+DEL. I tu mam do Was pytanko - co zrobić, aby M$IE 5.5 nie notował historii odwiedzanych stron (tych pod przyciskiem "Wstecz")? Takie coś zajmuje duzo pamięci i sądzę, że właśnie to może być przyczyną opisywanych zwisów. |
Nie wiem co zrobić ,aby przeglądarka nie notowała stron.Ale program Pop-Up Stopper może wszystko wyczyścić.I jest tam funkcja "scheduled cleaning".Szczerze mówiąc nie próbowałem tego ale możesz spróbować.Ulepszacz do nigo mogę ci przesłać na priva.Powodzenia.
Próbowałem dołączyć ten pliczek,ale są jakieś kłopoty i mimo że to tylko 1MB to mi go odrzuca.Spróbuj pobrać go tutaj |
Bardzo ciekawy program, niestety, tu się nie sprawdził. Dodatek ulepszający już mam, dzięki. Sprawdziłem poszczególne opcje - nie znam jeszcze znaczenia tych:
"Clear drop-down URL history" - uaktywnienie nie pomogło, do czego jest ta opcja? "Clear all Internet Explorer and Windows personal history lists" - również nic z tego. Przypominam, że przycisk "Wstecz" działa jak systemowe "Undo", a w nim można przecież ograniczyć ilość poziomów - i NIE mam tu na myśli historii odwiedzanych stron www znajdującej się w c:\windows\historia\! Mysłalem nad alternatywnym rozwiązaniem, jak np. stworzenie skryptu albo makra, które włączy przeglądarkę i przez 20 minut, co 50 sekund będzie zmieniać stronę www, po upływie tego czasu zamknie przeglądarkę - wtedy należałoby wszystko zapętlić i gotowe. A może emulować naciśnięcia klawisza Backspace (odpowiednik "Wstecz")? Najlepiej opiszę wszystko jeszcze raz: Spedia Mouse co 50 sekund ma zmieniać wyświetlaną stronę www. Jednak odbywa się to w jednym oknie (sesji) przeglądarki, przez co pamięta ona (przeglądarka) odwiedzone strony. Po kilkunastu minutach kończą się zasoby systemowe (za dużo poziomów Undo, za mało pamięci) - komputerek się wiesza i nabijanie kasy stoi - wtedy trzeba zrestartować przeglądarkę albo wyczyścić historię odwiedzonych stron. Jedna ważna rzecz: przeglądarka musi być na pierwszym planie, aby nabijało fortunę. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:33. |