![]() |
Dzikie wysypiska
Przy drodze polnej niedaleko stawów hodowlanych w mojej okolicy ktoś sobie zrobił małe wysypisko (4-5 worków, częściowo rozprute przez zwierzęta). Gdzie taką informację można zgłosić?
|
Do straży miejskiej przede wszystkim, jak leżą jakieś podejrzane rzeczy to od razu do straży pożarnej.
Oprócz tego http://smieci-stop.pl/ Słabo się to rozwija, bo się nikomu nie chce... Trzeba przycisnąć, sam muszę się trochę zmobilizować, bo to co ostatnio widziałem w lesie, to przeraża. |
Dla mnie to :klnie: sam mieszkam w lesie , a jednak płacę za kosz po który nie chętnie przyjeżdżają goście z PUK -niby że do mnie droga h... tylko że ja jeżdżąc codziennie do pracy nie mogę narzekać (( To samo było tej zimy z odśnieżaniem -katepilar był może z 4razy i raz straż pożarna-a podatki trzeba płacić :klnie:
|
tym ( cenzura ) powinni ucinać ręce za wyrzucanie śmieci
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Analogiczna sytuacja (odnośnie skutków uporu) była na ulicy przy domu rodziców - lata całe była tam kałuża, która nie wysychała właściwie nigdy (potrzeba była 3 tygodni suszy w lecie, żeby woda całkiem zniknęła), a po deszczach miała szerokość ulicy, długość prawie 50 m i głębokość do ok. 30 cm. Sytuacja pogorszyła się jeszcze bardziej, kiedy podnieśli o ok 5cm biegnącą obok drogę wojewódzką. Któregoś razu kładąc kostkę na podwórku rozmyło mi pół wywrotki piasku, bo po ulewie woda z ulicy zaczęła się przelewać, sąsiedzi mieli podobnie. Zdenerwowaliśmy się i dzwoniliśmy po każdym deszczu po Straż Pożarną, czy wody było 20 cm, czy 2. Ulicę poprawili nam w następnym roku, bo im się chyba nie opłacało. Tak wyglądała wcześniej: Załącznik 54638 Wracając do śmieci, to problemem są nie tylko śmieci wyrzucane przez ludzi, którzy mają problem z ich wywozem na wysypisko, ale też z tymi, którzy mieszkają w środku miasta, ale nie chce im się płacić za wywóz, jak im się trochę ich nazbiera, ładują je na przyczepę i jadą do lasu... |
Plagą są też ekipy budowlane...
|
Dokładnie.. Ogólnie na budowach i wokół nich syf.. Z tym, że ludzie nawet po psach nie sprząają to czego oczekiwać od ekip budowlanych?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:14. |