Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Władca Pierścieni Specjalna Edycja rozszerzona - kopiowanie (https://forum.cdrinfo.pl/f13/wladca-pierscieni-specjalna-edycja-rozszerzona-kopiowanie-85733/)

domeldoom 21.04.2010 10:38

Władca Pierścieni Specjalna Edycja rozszerzona - kopiowanie

Witam
Mam na dysku pliki Audio TS i Video TS (obraz DVD) filmów Drużyna Pierścienia i Dwie wieże. Do tego zrzuciłem Clone DVD podobne pliki z oryginału Powrót Króla. Jak to nagrać na płytkę 2 warstwową by hulało w stacjonarnym DVD, jaki program, parametry nagrania? Dodam, że pliki da się normalnie odpalić na kompie i wszystko działa tak jak powinno, napisy, audio, menu itp.
pzdr
tomek

mgit 21.04.2010 10:45

Skołuj jeszcze AnyDVD, nagraj na w miarę porządnej płytce Verbatim i będzie hulać

domeldoom 21.04.2010 11:06

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1094165)
Skołuj jeszcze AnyDVD

Czy na Nero lub Alcohol'u nie da rady tego nagrać?

seoman 21.04.2010 11:20

Jak robisz kopie zapasowa z oryginalnego nosnika, to bez AnyDVD sie nie obejdzie.

domeldoom 21.04.2010 11:59

Cytat:

Napisany przez seoman (Post 1094173)
Jak robisz kopie zapasowa z oryginalnego nosnika, to bez AnyDVD sie nie obejdzie.

Ale mam nadzieję, że sam "obraz DVD" w postaci plików Audio TS i Video TS zrzucony Clone DVD, działający ma kompie, jest w porządku i wystarczy go nagrad Any DVD. Mam rację?

mgit 21.04.2010 12:11

Cytat:

Napisany przez domeldoom (Post 1094171)
Czy na Nero lub Alcohol'u nie da rady tego nagrać?

Jeśli materiał nie jest zabezpieczony (zgrany za pomocą AnyDVD) to da rade nagrać Nerem, co do Alcohola nie sprawdzi się tutaj w żadnym razie, no chyba że użyjemy np. darmowego ImgBurn, zrobimy obraz, a potem nagramy Alcoholem, tylko po co jak ImgBurn darmowy też nagra, no ale jak się ma legalnego Alcohola to cza go używać

domeldoom 21.04.2010 14:14

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1094182)
Jeśli materiał nie jest zabezpieczony (zgrany za pomocą AnyDVD) to da rade nagrać Nerem,

Z tego zrozumiałem, że jeśli obraz zrobiony jest w Clone DVD to muszę użyć Any DVD do jego nagrania - tak?
p.s. mgit, nie powinieneś mieć w podpisie Smalville zamiast: "Samllville" ?

mgit 21.04.2010 14:33

Cytat:

Napisany przez domeldoom (Post 1094196)
Z tego zrozumiałem, że jeśli obraz zrobiony jest w Clone DVD to muszę użyć Any DVD do jego nagrania - tak?
p.s. mgit, nie powinieneś mieć w podpisie Smalville zamiast: "Samllville" ?

AnyDVD jedynie usuwa zabezpieczenie w locie, nie nagrywa, nagrać możesz programem CloneDVD jak najbardziej ;)

Jeśli nie użyłeś przy zgrywaniu plików z pytki DVD Video programu AnyDVD to będziesz mieć problem, gdyż zaskoczy cie zabezpieczenie CSS

Żeby nie mieć żadnych problemów trzeba

1. Zgrywać materiał z płytki programem CloneDVD + włączony w ty samym czasie AnyDVD
2. Nagrać materiał zgrany w ten sposób na płytkę programem CloneDVD

Programy CloneDVD+AnyDVD są tylko przykładowe, można użyć innych, jednak te wymienione są najprostsze, i dają najlepsze efekty, przykładem programu alternatywnego jest DVDFab

Jeśli skopiowałeś metodą kopiuj wklej, to AnyDVD może cie uratować, wtedy przy nagrywaniu musisz go mieć włączonego, osobiście nie sprawdzałem jak zachowa się materiał po skopiowaniu metodą kopiuj i wklej.

joujoujou 21.04.2010 15:53

Robiłem działającą kopię 1:1 tego tytułu - w tle działał DVD43, obraz zrobiony (potem i nagrany) za pomocą IMGburn. Bułka z masłem. :szczerb:

Karoll 23.04.2010 15:29

Dla Władcy Pierścieni warto się trochę pobawić :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:11.