Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   High Definition (https://forum.cdrinfo.pl/f111/)
-   -   Wirtualny blue ray? (https://forum.cdrinfo.pl/f111/wirtualny-blue-ray-85737/)

Dusiek 21.04.2010 22:12

Wirtualny blue ray?

Witam. Zostałem obdarowany filmem na blue rayu. Nie mam sprzętu :( póki co. Chciałbym jednak móc sobie obejrzeć ten film na moim MediaCenter-PC. Znajomy zgrał mi zawartość płyty i mam to teraz w postaci katalogów na dysku.
Pytanie moje jest takie:
Czy mogę utworzyć sobie z tego obraz płyty (iso?) i podmontować to sobie w wirtualnym napędzie?

Ponieważ jak już napisałem nie mam sprzętu więc nie wiem czy sytuacja z blue rayami jest podobna co z DVD. Dlatego proszę o pomoc. Czy można to zrobić? A jeśli tak to jakim softem?

Mam Nero9 ale nie mam nagrywarkę DVD. Miałem nadzieję, że można zrobić obraz płyty przy pomocy wirualnej nagrywarki Nero ale za nic nie chce obsługiwać ona blue rayów.

Berion 21.04.2010 23:21

Nie oglądam filmów, ale na pewno ImgBurnem możesz zrobić obraz BD "z plików i katalogów" (zastanawia mnie czemu w ogóle kopiowaliście to w ten sposób, bez sensu trochę ;]).

Zamontować byle czym, chyba Daemon Tools już obsługuje BD/HDDVD (zgaduję, też nie używam ;]).

Pierwszy 21.04.2010 23:30

ArcSoft TotalMedia Theatre 3 potrafi odczytać strukturę płyty bluray z katalogu na hdd także nadaje się idealnie.
Także nie trzeba bawić się żadnymi daemon toolsami. Polecam.

Dusiek 21.04.2010 23:38

Faktycznie obraz się robi. Jak sie zrobi i podmontuje to dam znać. Dzięki za pomoc.

gzyniu 16.06.2010 20:20

dzięki również, miałem ten sam problem ;)

mgit 16.06.2010 20:59

Najnowsze PowerDVD by se z tym poradziło bez problemu, bez potrzeby tworzenia obrazu z katalogów, na upartego nawet VLC

M@X 16.06.2010 21:26

Total MediaTheater 3 rowniez - notabene najlepszy chyba soft do odtwarzania materialow BD/AVCHD!

andrzejj9 17.06.2010 07:22

Czy ja wiem, czy taki dobry..

Na razie stwierdziłem, że najgorszy jest WinDVD, który jest dla mnie zupełnie beznadziejny. Potem mniej więcej na równi PowerDVD i TMT3, ale obydwa są co najwyżej kiepskie. Praktycznie każdy darmowy odtwarzacz filmów (z KM Player na czele) jest od nich nieporównywalnie lepszy. Gdyby jeszcze tylko odtwarzały BR..

M@X 17.06.2010 10:47

Ja go lubie za bezbledne odczytywanie struktury menu, akceleracje GPU (SimHD) i elegancki wyglad :-]!

andrzejj9 17.06.2010 11:39

Wygląd rzecz gustu, choć akurat to nie było dla mnie jakoś rażące (jak w WinDVD, który zanim wypróbowałem, planowałem kupić). Ale obsługa i ilość opcji konfiguracyjnych jest praktycznie żadna. Dźwiękiem można się trochę pobawić, obrazem już niewiele i poza tym nic tam nie ma. KM Player ma kilkaset jeśli nie kilka tysięcy opcji pozwalających z filmem zrobić praktycznie wszystko, a bardzo drogi program do odtwarzania BR nie ma praktycznie nic. To mnie dziwi.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:44.