Artur1_uts |
03.05.2010 08:41 |
Problem z nagrywaniem płyt DVD w nagrywarce stacjonarnej Samsung HDD DVD Recorder
Mam nagrywarkę stacjonarną Samsung HDD DVD Recorder Model -DVD-HR770 EDC z dyskiem 160 GB . I mam z nią pewien problem . Odtwarza normalnie , lecz przy nagrywaniu na płytę DVD nagrywa normalnie , a po zakończeniu nagrywania gdy aktualizuje płytę to trwa to bardzo długo , wcześniej tak nie było , a gdy chcę zakończyć jakąś płytę DVD nagraną na tej nagrywarce to operacja dochodzi do 99 % i się zatrzymuje , lub po zakończeniu operacji wyświetla się komunikat , że płyta została zakończona , a po wyjęciu i ponownym uruchomieniu płyta nie jest zakończona lub pokazuje komunikat " Brak listy nagrywania " i w " Menu " nagrywarki w" Menadzeże dysku " pokazuje mi , że dysk jest czysty pomimo tego , że były na nim nagrane filmy i nie zostały skasowane przezemnie , a gdy próbuję coś na nim nagrać to pokazuje mi komunikat " Błędy nagrywania " . Co może być przyczyną takiego działania nagrywarki i co z tym zrobić . Na dysku twardym nagrywa normalnie .
|