![]() |
Witam chiałbym sie "podpiąć" do tematu, gdyż mam ten sam problem. Posiadam film w postaci 2 plików .iso i .mds. Nagrałem iso w nero jako nagraj obraz na kompie działa na ps2 i na stacjonarnej wiwie 128 cały czas mieli plyte coś robię nie tak ? Wiwa powinna czytac dvd9 ps2 również a raczej nie jest zajeżdzony laser.
|
Statystycznie stacjonarki lepiej sobie radzą z minusami.
|
Ale "lepiej" do odtwarzaczy stacjonarnych nagrywać płyty DVD+R(DL) czy DVD-R(DL)?
|
Próbuj może top coś da:)
Nagrywałem ostatnio z 20 DVD+R DL Verbatima i wszystkie chodziły w parunastu różnych odtwarzaczach (Pioneer ,LG,Samsung,Grunding ,Manta,Ferguson itp.)bez żadnych problemów |
Może spróbować DVD-R DL (minus)?
|
Cytat:
|
Najwyraźniej laser się kończy w odtwarzaczu. :glaszcze:
Istnieje też (choć wątpliwa) szansa, że jest zakurzony - gorąco jednak NIE polecam użycia płyty czyszczącej. :nie!: Tevion - czy to nie jest marka rodem z aldi? :idea: |
Odtwarzacz to TEVION 2008, który ponoć czyta wszystko. Używam płyt VERBATIM DVD+R DL. Kiedyś na wcześniejszej wersji Nero bez problemu nagrywałem te płyty (book type: dvd-rom) a teraz problem.
|
najlepiej wypalać płytami Verbatim dvd+R DL są najlepsze na rynku do stacjonarnych no i jeszcze TDK lecz polecam Verbatim na allegro można tanio Verbatim kupić tylko muszą być z warstwą AZO bo inne to dziadostwo
ale daj model odtwarzacza DVD bo może nie obsługuje ci DVD-R DL i DVD+R DL |
Jaki odtwarzacz i czy w instrukcji napisane że obsługuje DVD-DL,
i jakiej marki płyty ?? |
Problem z odczytem płyt DVD 2 warstwowych
Witam
Płyty DVD DL nagrywam za pomocą Nero. W odtwarzaczu DVD stacjonarnym dochodzi do 2-giej warstwy i się blokuje, tylko słychać laser jak ciągle szuka. W kompie płyta bez problemu. Co robie źle? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:10. |