![]() |
Z Dvixa na DVD Problem
Mam problem posiadam film Dvix AC3 (5.1) po nagraniu na płytkę w stacjonarnym odtwarzaczu działają mi tylko 2 głośniki ,nie można przełączyć tego pilotem więc się zastanawiam jaka jest inna możliwość naczytałem się sporo ,ale chciałbym jakaś konkretną odpowiedź konwertowałem to kilkoma konwerterami i i nic ,albo nie odtwarza albo jest 2.1 , jest jakiś dobry konwerter do tego typu spraw ,proszę także o odpowiedź prostym językiem bo robię to 1 raz i nie wiem co i jak
|
1. Sprawdź, czy dźwięk w tym divx jest rzeczywiście 5.1, czy tylko w opisie pliku.
2. Sprawdź, te różne konwertery obsługują 5.1 na wejściu w opisie możliwości programu 3. A co pokazują na temat przerobionego dźwięku w gotowym DVD-Video programy odtwarzające? |
to jest odtwarzane na dvd stacjonarnym manta a filmi tam jest wyraźnie napisane że AC3 5.1. i jak go nagrywam w nero normalnie utwórz dvd z danymi i go wklejam i na odtwarzaczy grają tylko 2 głośniki co zrobić
|
Primo nagrywa się jako DVD-Video, a nie z danymi, secundo sprawdź wszystko co wyżej na kompie, a nie wierz na słowo. Szczególnie pkt drugi.
|
jak sprawdzić czy jest nagrane w 5,1 czy nie ?
|
Co siedzi w pliku *.avi powie Ci GSpot
|
Gspot pokazuje info o strumieniach, odtwarzacz DVD też powinien (PowerDVD na pewno pokazuje)
|
@Reetou, owszem, nagrywa się jako DVD Video ale film DVD-V a on chce nagrać po prostu DivX-a (a "na DVD" w temacie to pewnie chodzi o stacjonarne DVD).
|
Niewykluczone :D
Jeśli tak, to sam sobie winien... Bo jak ktoś umieszcza temat w dziale DVD-Video, daje temat 'Z divxa na DVD' wspominając coś o konwerterach, to dla mnie jest to jednoznaczne. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:15. |