Kodak EasyShare M320 Problem z kartą.
Witajcie.
Mam aparat Kodak EasyShare M320. Wczoraj chciałam przenieść fotki dokumentu z karty na kompa. Wszystko odbyło się bez problemu. Zauważyłam jednak, że data na zdjęciu zakrywa ważne fragmenty tekstu. Tak więc włożyłam z powrotem kartę i chciałam ją usunąć. Niestety, zapomniałam jak to się robi, więc zaczęłam niepotrzebnie grzebać w ustawieniach, jednak starałam się nic nie zmieniać. W pewnym momencie wyjęłam kartę NIE WYŁĄCZAJĄC aparatu. Data nadal była obecna, więc włożyłam ją z powrotem. I tu się zaczął problem. Aparat jakby nie czytał mi karty. Mogę robić zdjęcia, jednak na karcie ich nie ma, czyli zapisują się jakby w pamięci wewnętrznej. Kiedy usuwam je, aparat informuje mnie, że "BRAK KARTY PAMIĘCI", choć ona jest włożona. Weszłam w "sposób zapisu", klikam na "karta pamięci", a on nadal jej nie czyta i pojawia się komunikat, że nadal brakuje mu karty, Na komputerze karta działa, fotki wcześniejsze są zachowane. Co się mogło stać? Czy to tylko kwestia karty? Mam nadzieję, że tak bo na wymianę aparatu mnie nie stać :/ Proszę, pomóżcie.
|