![]() |
LG GH22LS40 i brak symulacji
Witam,
jak w temacie... Nie mogę tym napędem przeprowadzić trybu symulacji (czasem z niego korzystam). Ani na płytach dvd-r ani dvd+r, żadnych. Co może być przyczyną i jak to poprawić? :( |
1. Jaki system operacyjny ?
2. Jaki program do nagrywania ? 3. Jaki dysk SATA ? 4. DMA sprawdzone ? 5. Firmware nagrywarki najnowsze ? |
Witam...
1. Jaki system operacyjny ? Windows 7 2. Jaki program do nagrywania ? Nero 10 3. Jaki dysk SATA ? Dokladnego modelu nie pamietam i nie moge sprawdzic, ale to RAID 0 z dwoch dyskow Samsunga po 500gb kazdy, sata II napewno. 4. DMA sprawdzone ? Tak 5. Firmware nagrywarki najnowsze ? Tak, LL02 |
1. System 64 bitowy ?
2. Nero najnowsze ? 3. To samo jest na innych programach (imgBurn, Ashampoo Burning Studio) ? Zapodaj log też z nieudanej symulacji |
1. System 64 bitowy ?
Tak, zgadza się 2. Nero najnowsze ? Tak 3. To samo jest na innych programach (imgBurn, Ashampoo Burning Studio) ? Testowałem w Alcoholu, to samo Zapodaj log też z nieudanej symulacji -Nie mogę, bo nie mogę ZAZNACZYĆ wogóle opcji "symulacji", jest "na szaro". |
Przetestuj na imgBurn
|
W imgBurn bez problemu była dostępna symulacja i bez problemu przeszła.
Co to może oznaczać? |
To, że należy
1. Odinstalować nero 2. Dokładnie usunąć pozostałości programem Nero General Clean Tool 3. Dla pewności użyć CCleaner 4. Zresetować komputer 5. Pobrać jeszcze raz instalkę Nero 6. Zainstalować i użyć do tego celu oryginalnego CDKEY 7. Powinno działać Alternatywą jest zmiana programu do nagrywania |
To, że należy
1. Odinstalować nero zrobilem 2. Dokładnie usunąć pozostałości programem Nero General Clean Tool zrobilem, nie znalazl nic do usuniecia 3. Dla pewności użyć CCleaner zrobilem 4. Zresetować komputer zrobilem 5. Pobrać jeszcze raz instalkę Nero pobralem, ale 9 6. Zainstalować i użyć do tego celu oryginalnego CDKEY tak zrobilem 7. Powinno działać dziala :) Wielkie dzieki :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:26. |