Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wybór sprzętu AGD do zabudowy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wybor-sprzetu-agd-zabudowy-86110/)

- Deckard - 29.12.2011 12:36

temat nie aktualny,w koncu kupiłem aristiona do zabudowy

zmywarka to co innego, ja sie obawiałem ze normalna pralka bedzie mi blatem klaskac podczas wirowania

Zetoxa 29.12.2011 11:47

ha, kupiłem zmywarkę Candy, odkręciłem blat,
wstawiłem pod blat kuchenny,
no i robi za zmywarkę w zabudowie,
na razie hula bez zastrzeżeń, (od września).

- Deckard - 28.12.2011 21:23

Witam.

Po lodówce przyszedł czas na pralkę , ale jak to zwykle w życiu bywa nie można po prostu iść z buta i kupić, było by za łatwo :D

Problem stanowi wnęka na pralkę :
- wys 82cm
- szer 59-61cm
-głeb. 56-7cm

Bylem w media ekszpert ,mieli jedynie do zabudowy bosha za ponad 3 tysie...szukam czegoś tańszego

na co ekszpert sprzedawca że ma tez mala zwykła z candy i można blat odkręcić i wstawić - próbował ktoś

takiego rozwiązania rodem z bajki sąsiedzi?

ed hunter 26.10.2011 15:15

Cytat:

Napisany przez diablo78 (Post 1187343)
Jak kupiłem ostatnio whirlpool piekarniki, właśnie taki do zabudowy, specjalnie sprawdziłem gdzie był zdobiony. Naklejka Made by Germany pozwoliła mi przekonać się o tym, że mogę bezpiecznie oddać się użytkowaniu sprzętu. Bardzo ufam produktom wykonanym w tym kraju. Pozdrawiam.

Reetou: I się doczekałem - jeszcze raz i ban. Warto?

Ja też jestem pełen zachwyty nad urodą Niemek.

Reetou 26.10.2011 15:09

Ubikacja po lewo...

rycho 26.10.2011 15:08

Cytat:

Napisany przez diablo78 (Post 1187343)
Jak kupiłem ostatnio whirlpool piekarniki, właśnie taki do zabudowy, specjalnie sprawdziłem gdzie był zdobiony. Naklejka Made by Germany pozwoliła mi przekonać się o tym, że mogę bezpiecznie oddać się użytkowaniu sprzętu. Bardzo ufam produktom wykonanym w tym kraju. Pozdrawiam.

Zaraz sie zeszczam

Edit: jest mi przykro i mokro

diablo78 26.10.2011 14:57

Wawelski 19.06.2010 20:00

Cytat:

Napisany przez Sunna (Post 1102895)
Prawdopodobnie whirlpool. Chyba ze nie tylko oni dla nich robia.

Bardzo możliwe. Tylko na innych sprzętach było napisane "Whirlpool for Ikea", czy coś w tym stylu - a tu brak. Nie ma kto dla Ikei.

A co do problemu z brudną szybą to rozwiązałem - dwa plastiki przy zawiasach można odkręcić i zdjąć szybę wewnętrzną i obydwie umyć :)

Sunna 19.06.2010 18:29

Cytat:

Napisany przez Wawelski (Post 1102600)
2. Piekarnik Ikea Framtid OV9 - zaskakująco dużo funkcji (nawet z Pizzy korzystałem ;) ) jak na taką cenę. I do tego Made in Poland - ale nie wiem, kto to dla Ikei wyprodukował. Tu mam drobny problem - wybrudziła się szyba frontowa wewnątrz. Mi to zwisa, ale głównej użyszkodniczce preszkadza ;) A, i panel sterowania jakoś tak miękko się wygina, jak się przyciski wciska.

Prawdopodobnie whirlpool. Chyba ze nie tylko oni dla nich robia.

Wawelski 19.06.2010 13:41

Cytat:

Napisany przez mensir67pl (Post 1102798)
Bosh-a możne sobie odpuścić [Made in Turkye] znany producent dla nich tłucze z tamtego rynku ...

Ta zmywarka, co podawałem, ma napisane "Made in Germany" (ale bardzo możliwe że rączkami tureckich czy polskich emigrantów ;) )

pali 19.06.2010 10:38

Widziałem na klimatyzatorze dużą naklejkę w kolorach niemieckiej flagi, z napisem: Made for Germany :wow:

ed hunter 19.06.2010 07:06

A co daje napis made in Germany? To że Turcy go w Niemczech robią? :haha:

mensir67pl 18.06.2010 23:50

Bosh-a możne sobie odpuścić [Made in Turkye] znany producent dla nich tłucze z tamtego rynku ...

[Made in Poland] znani producenci Polscy tłuka dal nich

coś oryginalny germany ciężko trafić ale można ....

nie widzę sensu ani potrzeby przepłacać za napis ..tylko jedno ale do końca czerwca 5 lat gwarancji dają

jest fajny model Whirlpool-a z chowanym panelem ...

nie pamiętam modelu luknę u siebie ....na sklepie

to co podałeś electrolux fajne ....

i też http://www.aeg-electrolux-promocja.pl/

grzeniu 18.06.2010 18:24

I ma dużo racji. Te Miński, to były naprawdę udane lodówki.
Najczęściej kończyły żywot ze zgniłymi obudowami, a technicznie nadal były sprawne.

pali 18.06.2010 17:40

skoro w offtop jedziemy :)

Właśnie wróciłem od faceta, któremu naprawiałem różne maszyny w jego fabryczce - bogaty gość, kilkadziesiąt osób zatrudnionych.
Na koniec zapytał mnie, czy mogę naprawić lodówkę Mińsk. Stała sobie w jego full wypas klimatyzowanej chałupie. Dobiłem gazu R12 i ruszyła :)

Facet twierdzi, że to najlepsza lodówka pod słońcem :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:41.