![]() |
[PS2]FMCB i Modbo760 równocześnie - problem
Mam PS2 przerobione chipem modbo760 i pomyślałem, że nic nie zaszkodzi jak wgram sobie na karte FMCB. Lecz kiedy zainstalowałem FMCB to chip sie wyłączył. Czy można to jakoś pogodzić? A może ja coś źle zrobiłem?
|
Ja mam i FMCB i Modbo 760. Instalowałem FMCB już chyba z 50 razy i nigdy mi się chip nie wyłączył. Zresztą modbo nie da się na stałe wyłączyć (chyba, że po błędnym update'cie ;P ).
|
Wyjmij kartę - włączy się menu chipa, jeśli masz freemcboota i chipa to jeśli nie chcesz patchować każdej kopii płyty to na czas uruchamiania konsoli musisz wyjąć MC (a potem włożyć).
|
Cytat:
|
Jak zainstalowałem FMCB to po restarcie konsoli pojawiło się "disabled" a pod spodem modbo chip i włączył się FMCB. Wyjąłem karte, zrestartowałem konsole (na początku nie pojawiał się już napis modbo chip) i sformatowałem karte. Dopiero po odłączeniu konsoli od zasilania i ponownym włączeniu pojawił się na początku napis i chip działał bo po wykasowaniu FMBC nie czytał kopii zapasowych. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Dodam jeszcze, że mam nieoryginalną kartę warez 8mb która nie zawsze łączy. Może trzeba coś pogrzebać w ustawieniach FMBC?
|
To jakaś anomalia - na pewno nie masz Modbo760, ani żadnego z serii 7xx. Ewentualnie jakąś podróbkę. Ludzie mają te chipy i używają FMCB bez żadnych konfliktów.
@szczuru Spróbuj tak na R2G. :P |
Sorry, że zawracałem wam głowę. Teraz zainstalowałem jeszcze raz i działa elegancko. Napewno mam modbo760 bo widziałem tą konsole rozebraną i był tam właśnie ten chip.
|
Jeśli chcesz przyspieszyć trochę bootowanie konsoli to wyłącz logo Modbo (trójkąt + kółko podczas włączania konsoli uruchomi menu chipa).
|
Już znalazłem przyczyne. Wcześniej instalowałem FMCB z płyty i chyba wywaliło mi jakiś błąd (którego nie zauważyłem), a teraz z pendrive i działa, lecz nadal niewiem skąd wcześniej wzięło się to "disable". Dzięki za pomoc.
|
Może zwarcie na przycisku START w padzie? ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:12. |