![]() |
IP przez GG
Witam.
Otóż dzisiaj zostałem w pewnym sensie okradziony ( Wymieniałem się w Pełni sprawny Telefon za [ Jak to powiedziała osoba sprzedająca go ] W pełni działające psp, a okazało się, że nie wyczytuje Kart Memory ) i chciałbym namierzyć IP tej osoby przez GG, ale zupełnie nie znam się na tym i nie wiem jak to zrobić. Potrzebne mi to IP do sprawdzenia adresu zamieszkania tego chłopaka. Z góry dziękuję za pomoc i Pozdrawiam. |
IP nie pozwoli na ustalenie adresu zamieszkania, o ile nie uzyskasz dostępu do danych operatora.
Skoro zostałeś oszukany/okradziony, idź na Policję, a ona bez problemu ustali IP z którego dokonano logowania na gg, a potem prawdopodobnie ustali adres, po czym konkretnego delikwenta zamieszkującego pod tym adresem. Albo przeczytaj Siedem Grzechów Głównych, wybierz jeden i zagadaj do gościa z innego numeru gg... Amen |
Ja zaś jeszcze dodam, że nie jakieś tam "Karty Memory"... tylko Memory Stick Pro Duo. Musi być też na nich system plików FAT32. Innego PSP nie odczyta z ms0:/.
Ustalanie przez Ciebie w pięć min. adresu zamieszkania poprzez IP to tylko w CSI na Polsacie. W rzeczywistości jest jak napisał pali. Nawet na stałym IP trzeba by się pobawić w social engineering. ;P |
Zawsze można zajrzeć do katalogu publicznego i sprawdzić czy wstawił tam swoją godność...jeśli tak to potem idziemy na NK, FB :)
|
Tak, a potem odczyt EXIF i GPS z niego (taka głupia moda ostatnio - no chyba że fotka z aparatu to peszek ;]). :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:16. |