![]() |
PPM-Mój Komputer-zarządzaj-zarządzaj dyskami- i co tam pokazuje?
Jaki dysk, jakie partycje, jak ustawione? I tak jak pisali, weź Ubuntu Live, odpal - nie instaluj, tylko uruchom z płyty, zamontuj dysk, zobacz co widać na dysku/partycjach. Zapewne w sektorze startowym dysku jest albo błąd logiczny , albo partycje potrzebują albo przypisania litery, albo przejęcia na własność. IMHO - po takim rozpoznaniu, jeżeli zadziała to OK, jeżeli nie - odpuść sobie, nie warto. |
zainsatlowalem dzis xp pro sp3 najnowsze ( tzn wszystkie stery itp do 06:2010 roku ma w sobie )
przy instalowaniu windowsa pisalo ze nie moze okreslic jednego urzadzenia masowej pamieci czy jakos tak i abym sterowniki dal mu na dyskietce A: ... i dalej ten sam problem w menadrzerku dyskow jest a w moj komputer go nie widzi ... |
http://ubuntu.pl/pobierz.php w zaleznosci od tego czy system 32/64 bitowy. Uruchom z cd i nie isntaluj i zobacz czy widzi to co na dysku.
|
tzn ? nigdy nie robilem nic na linuxie :D
|
A moze uzyj jakiegos linuxa live cd?
|
sunna no wlasnie ... tez tak cos mi sie wydaje ze wgrywalem ale nie wiem co ... mialem cos wgranego ale na stronie producenta nic nie ma ... pufff cholera jade do servisu jutro
|
Wgraj SP3 do wina. Nie wiem dlaczego duzo osob jedzie na sp2.
Nie bylo tam czasem problemu z obsluga duzych dyskow ? Cos trzeba wgrac lub w rejestrze zmienic. |
xD
2gb pufff a jak znowu mi bedzie jazdy robic ? i go nie wykryje ? przeciez wtedy mnei szlak trafi ... |
Tu niestety yahol ma rację - jeżeli zależy Ci na tych danych, to najlepszym rozwiązaniem jest kupno drugiego dysku. Tak będzie i najtaniej i najszybciej, chyba, że masz gdzieś w szufladzie zbędnych 350 czystych płyt DVD i duuużo czasu...
|
To poste - kup dysk 2TB.
Zmieści się wszystko :) |
tylko gdzie ja dam 1500gb ? ... jak mam z 400gb wolnego T_T
|
To bardzo dobrze, że Ci odnajduje, jest tylko taki problem, że może nie odnaleźć wszystkich (a raczej jest to niemal pewne - szczególnie te pofragmentowane prawdopodobnie nie zostaną wykryte). Dlatego dobrze by było, gdybyś najpierw odzyskane pliki zapisał na innym dysku, a następnie spróbował przywrócić tablicę partycji w 1,5 TB HDD.
|
nie wiem nawet skad zassac ta plyte :D
zassysam OnTRACk easy recovery polecili mi znajomi w sklepie komp... odnajduje mi pliki na dysku !!! :O !!! one sa tam T_T ttp://yfrog.com/0p123123ydcj |
IMHO - użyj Partition Recover z płyty HirensBoot.
I od razu zaznaczam - płyta jest nielegalna, w związku z tym jest to info prywatne :) |
yahol robilem tak 500gb z windowsem i 1,5tb byly i dalej to samo ... :(
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:10. |