![]() |
problem z dyskiem 1500GB ! samsung
problem z dyskiem 1500GB !
Po formacie nowego dyku i wgraniu Windows XP prof. SP2 , wgraniu wszystkich sterownikow , zauwazylem ze brakuje 3 partycji z dysku 1500 GB , sprawdzilem w systemie (menager dyskow) pokazuje ze dysk 1500GB jest NIE PRZYPISANY O_O szok... |
jak je widzisz w managerze dysków to weź je tam sformatuj
|
Ta rada chyba jest zla, on mial tam dane. Po formacie bedzie jeszcze trudniej je odzyskac.
A czy dysk jest nieprzypisany czy partycje nie maja przypisanych liter? Zrob zrzut ekranu i wklej go tu. |
ttp://yfrog.com/7e59021447j
Tu widac ze nic nie brakuje z sterownikow ... chbe ze tam gdzie pisze stery ata powinno tez byc Sata ? ttp://yfrog.com/bh60458276j a tu jak to wyglada doslownie jak nowy dysk ale nie wymienialem go kupilem tylko nowy 500gb na system ... a ztym 1500gb nic nie robilem .... wiec chyba wina systemu PS: dodajcie h przed adresem ,bo tu forum ma ograniczenie , linki od 10 postow mozna podawac :/ |
A może, wybacz te głupią i naiwna sugestie, odłącz wszystkie dyski, poza systemowym i tym 1,5TB - i odpal kompa.
Przy tej ilości dysków i partycji, każdy normalny człowiek by zgłupiał, a co dopiero Windows. |
Cytat:
|
yahol robilem tak 500gb z windowsem i 1,5tb byly i dalej to samo ... :(
|
IMHO - użyj Partition Recover z płyty HirensBoot.
I od razu zaznaczam - płyta jest nielegalna, w związku z tym jest to info prywatne :) |
nie wiem nawet skad zassac ta plyte :D
zassysam OnTRACk easy recovery polecili mi znajomi w sklepie komp... odnajduje mi pliki na dysku !!! :O !!! one sa tam T_T ttp://yfrog.com/0p123123ydcj |
To bardzo dobrze, że Ci odnajduje, jest tylko taki problem, że może nie odnaleźć wszystkich (a raczej jest to niemal pewne - szczególnie te pofragmentowane prawdopodobnie nie zostaną wykryte). Dlatego dobrze by było, gdybyś najpierw odzyskane pliki zapisał na innym dysku, a następnie spróbował przywrócić tablicę partycji w 1,5 TB HDD.
|
tylko gdzie ja dam 1500gb ? ... jak mam z 400gb wolnego T_T
|
To poste - kup dysk 2TB.
Zmieści się wszystko :) |
Tu niestety yahol ma rację - jeżeli zależy Ci na tych danych, to najlepszym rozwiązaniem jest kupno drugiego dysku. Tak będzie i najtaniej i najszybciej, chyba, że masz gdzieś w szufladzie zbędnych 350 czystych płyt DVD i duuużo czasu...
|
xD
2gb pufff a jak znowu mi bedzie jazdy robic ? i go nie wykryje ? przeciez wtedy mnei szlak trafi ... |
Wgraj SP3 do wina. Nie wiem dlaczego duzo osob jedzie na sp2.
Nie bylo tam czasem problemu z obsluga duzych dyskow ? Cos trzeba wgrac lub w rejestrze zmienic. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:14. |