![]() |
Przecież napisałem, że wyłączenie Kasperskiego nic nie dawało (więc tym bardziej dodanie do wjątków), pomogło odinstalowanie. Widocznie wersja 7.0.1.325 tak ma.
|
Kaspersky ma tak zwany tryb gier :P
|
Może trzeba było dodać grę do wyjątków w kasperskim (strzelam, ale powinna być taka opcja)
|
Marcin Ziejewski na moje meile nie odpowiedział ani razu - prawdopodobnie taki z niego informatyk :haha:
Grę udało mi się uruchomić po formacie komputera i zainstalowaniu sterowników wcale nie najnowszych, ale tych, które otrzymałem wraz z kartą graficzną i płytą główną. Po zainstalowaniu antywirusa (Kaspersky) okazało się, że Windows wywala komunikat i gra znowu nie chodzi. Wyłączenie Kasperskiego nie pomagało - pomogło natomiast jego odinstalowanie. Tak więc całe zamieszanie powodował Kaspersky v.7.325 i trudno to było zdiagnozować, ponieważ zawsze pierwszym programem po formacie instalowanym na komputerze był antywirus. Teraz mam zainstalowanego innego antywirusa (Arcavir free) i gra śmiga bez problemu. Dziękuję wszystkim za sugestie odnośnie mojego problemu :spoko: |
Mnie to przypomina problem jaki miałem z grą Sid Meier's Railroads. Jak uruchamiałem z oryginału to zawsze twierdził że uruchamiam z kopii lub się sypało z podobnym błędem . Zrobiłem obraz z profilem SecuROM w A52% i gra uruchamiała się bezproblemowo z virtuala. Spróbuj.
|
Ja bym żyć im nie dał przez telefon:)
Zapytania dotyczące problemów technicznych i reklamacji Koordynator centrum pomocy Marcin Ziejewski (pomoc@lem.com.pl) Telefon i fax: (22) 651 73 24 (od 24 do 26), wewn. 16 |
Cytat:
|
Musisz czekać może coś poradzą-tak jak pisałem support do tej gry jest fatalny.
Podobno SP3 stwarza problemy z tą grą. Pomoc techniczna od polskiego wydawcy tez fatalna: http://www.lem.com.pl/formularz.php |
Mam grafikę GeForce 6600 128MB i mam najnowsze sterowniki (sprawdzone programem Driver Scanner).Pozostałe parametry komputera mam lepsze niż zalecane. Niby pomoc można uzyskać na stronie internetowej ale mimo dostarczenia im konfiguracji komputera nie otrzymałem odpowiedzi.
|
Gra jest standardowo zabezpieczona
SecuROM v7 (v7.38.0007) Raczej jakieś problemy sprzętowo-sterownikowe Wymagania sprzętowe spełnione(wymagania sprzętowe: Pentium 4 2 GHz, 1 GB RAM, karta grafiki 128 MB (GeForce 6600 lub lepsza), 950 MB HDD, Windows XP/Vista) Pamiętam że gra się wywalała na jakiejś wersji sterowników z ATI-ale już nie pamiętam szczegółów.Spróbuj wgrać nowsze sterowniki do grafiki. Niestety support do gry fatalny -Activision tylko na głównej stronie firmowej http://www.activisionblizzard.com |
Windows XP - gra jest dość nowa bodajże z 2008 r.
|
Jaki Windows? Gry nie kojarzę, podejrzewam że to jakiś staroć, więc na Viście/7 mogą być problemy z kompatybilnością (wypróbuj tryby zgodności). Jak to nie pomoże to zajrzyj na stronę/forum dewelopera - może są jakieś łatki etc.
|
Problem z uruchomieniem oryginalnej gry Madagaskar 2
Zakupiłem oryginalną grę Madagaskar 2, zainstalowałem na komputerze i niestety nie mogę jej uruchomić. Podczas uruchamiania pojawia się komunikat windowsowy : "Wystąpił problem z aplikacją Madagascar 2 i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty"
Sterowniki w komputerze mam najnowsze, wszystkie łatki windowsowe zainstalowane więc nie mam pojęcia co jest przyczyną takiego zachowania systemu. Oczywiście wymagania co do tej gry mój komputer spełnia, antywirusa wyłaczam podczas uruchamiania gry. Czekam na jakieś sugestie :help: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:49. |