![]() |
zaraz zaraz... z tego co wiem, to opera pobiera reklamę, ale jej nie wyświetla użytkownikowi.
więc (poprawcie, jeśli się mylę) reklamodawca nie wie, że jego reklama fizycznie nie została wyświetlona :hmm: ps. zamorduję was, jeśli kiedykolwiek odważycie się zamieścić reklamy dźwiękowe rodem tych z interii... :P |
Znaczy, ze jak?
Bo coś było o rubrykach w twoim profilu.....ale w eterze coś zniekształciło, a czarne skrzynki to odczytają kto wie kiedy i czy w ogóle :sciana: |
Wielki komtur wie najlepiej co najlepiej.
|
Prosimy o zdjęcia! 1410 najlepiej! :)
|
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam z Malborka :) |
Bartez, tak z ciekawości czy reklamodawca płaci za ilość wyświetleń czy kliknięć?
Przyznam sie bez bicia, że blokuje reklamy (wszędzie, blokuje też hit.stat, adsense, syndication, analytics, tradedoublery i wszystkie takie wynalazki które spowalniają wczytywanie stron). Chyba z żadnej reklamy nigdy nie skorzystałem, poza szukaniem małego X i przeklinaniem reklamodawcy ;) więc strata niewielka. I zastanawiam sie czy to ma wpływ na Wasze dochody? Ofertą Netii nie jestem zainteresowany z przyczyn technicznych - po prostu u mnie nie mogą mi nic podłączyć. Ani kabla ani WiMAX. Kiedyś byłem ich zadowolonym klientem na łączu tepsy. |
Nie wiem, na co dzień Opery nie używam, więc musiałem się trochę namęczyć, żeby zaczęło się pojawiać.
Pomogło dopiero jednoczesne wykonanie trzech działań: Menu => Ustawienia => Szybka konfiguracja => Preferencje dla witryny: 1. W zakładce "Ciasteczka" zmiana z "Akceptuj ciasteczka tylko z witryny, którą odwiedzam" na "Akceptuj wszystkie ciasteczka", 2. w zakładce "Zawartość" odznaczenie opcji "Włącz blokowanie zawartości". 3. Menu => Ustawienia => Szybka konfiguracja => Otwieraj wszystkie wyskakujące okna. |
Cytat:
Edit: Zainstalowałem 10.60, wyczyściłem cache i ciacha i... nie mam tej reklamy. Gdzie to się w Operze blokuje, bo ja chciałbym ją jednak mieć? :) |
Blokowanie tych chamskich reklam jest jak najbardziej ok :spoko:
Ale jak ktoś blokuje całość to daje do zrozumienia twórcy danej strony, że ma go w czterech literach. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Zmień styl forum na właściwy.
Nawet na IE nie wyświetla reklam. |
Cytat:
A blokowanie reklam to głupota (zwłaszcza na stronach z których często się korzysta), więc czekam na jakieś rozwiązanie :P Opera 10.60 |
Cytat:
Masz rację, że reklama w internecie już dawno przekroczyła akceptowalną granicę. Czy to reklamy video, czy też dźwiękowe, po których można dostać zawału. Tak jak napisałem, tego typu reklamy, co ta w/w będą się pojawiać bardzo rzadko. Nie będzie natomiast żadnych top layerów wyświetlających się z każdym bannerem, czy reklam video i dźwiękowych. Już prędzej zamkniemy serwis, niż pozwolimy na takie coś. To, czy ktoś blokuje reklamy, to jego sprawa. W naszym przypadku jest to dość spory procent użytkowników, ze względu m.in. na to, że odwiedzają nas osoby bardziej świadome, jeżeli chodzi o używanie komputera. Jak ktoś po tej mojej pisaninie doda cdrinfo.pl do white-listy w adblocku to będę bardzo wdzięczny :) |
Chyba se zobaczę te reklamy. :>
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:18. |