![]() |
Psx
Ilość załączników: 1
Witam mam pewien problem od jakiegoś czasu posiadam psx model SCPH 7502
Dziś podczas czyszczenia przez przypadek zerwałem taśmę od lasera i mam takie pytanie cz muszę wymienić cały laser czy tylko mogę tylko tą taśmę i czy każda będzie pasować niżej foto Proszę o szybką odpowiedz |
Wystarczy nowa taśma, poszukaj na allegro, ja pod nazwą "taśma psx" znalazłem 2 identyczne z tą na zdjęciu ;)
|
Dzięki wielkie a czy z montażem nie będe miał kłopotów nigdy tego nie robiłem nie wiem czy dam rade prosił bym o jakieś wideo albo poradnik
|
Poszukaj tutaj:
http://www.youtube.com/results?searc...psx+laser&aq=f Ja niestety nic nie doradzę bo nigdy tego nie robiłem, ale przy wymianie tasiemki w dvd wystarczyło delikatnie wyjąć starą i również delikatnie wsadzić nową, więc chyba nie powinno to być w PS trudniejsze ^^ |
Kiedyś w Dreamcaście niechcący wyjąłem, myślałem że są tam wlutowane na stałe, ale nie, z obu stron wsuwane. Trzeba mieć tylko do tego zgrabne grabie. ;]
Jak jest w PSXie nie wiem, podejrzewam, że we wszystkich napędach jest tak samo. Inaczej wymiana całego napędu, byłaby dość kłopotliwa. |
Lutowana!
|
Witam zakupiłem uszkodzony laser dokładnie z tego samego modelu konsoli co moja,okazało się że taśma jest przylutowana a ja jako że się na t6m nie znam pytam czy w zakładzie naprawiającym radia tv dali by rade z tym
|
Zależy co potrafią :)
|
Ilość załączników: 1
Byłem spytałem i nic z tego chyba zamówię nowy laser , co o tym sądzicie
|
Sądzę, że kiepskich fachowców spytałeś :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:24. |