![]() |
B³±d p³yty DVD nieprawid³owy odczyt plików - format not recognized
Witam Mi³o,
Mój problem polega na tym ¿e pliki na wypalonej p³ytce DVD z danymi ***8211; g³ównie JPEG ( fotki ) i PSD ***8211; projekty Photoshopa widziane poprawnie przez komputer ( daj± siê kopiowaæ, ikonki i opisy s± prawid³owe ) nie daj± siê jednak otworzyæ w ¿adnym z programów graficznych, w¿adnej przegl±darce a komunikat wszêdzie jest nastêpuj±cy : ***8222;Format not recognized***8221;. Jak mo¿na odzyskaæ takie pliki ? Czy jest to mo¿liwe ? Siedzê przy komputerze ponad 20 lat a widzê co¶ takiego poraz pierwszy.Mo¿e kto¶ spotka³ siê z takim dziwnym zachowaniem p³yty ? Bardzo proszê o wsparcie !!! Pozdrawiam, swave |
Znajdziesz tam jakiego¶ jpega mniejszego ni¿ 488kB?
Je¶li tak, to wrzuæ na forum jako za³±cznik - popatrzymy, pomy¶limy. :idea: |
JPEG
Cytat:
..... No i bum ... : This is not a valid image file. Taki komunikat pojawia siê i nie da siê tego normalnie wys³aæ ... Mo¿e posz³oby na jakiego¶ maila ... albo ftp...spróbujê zamie¶ciæ na ftp i podrzucê link - je¶li siê uda podrzucê parê plików |
Dobra, nie k³opocz siê - najprawdopodobniej nic z tego nie odzyskasz, bo dane na p³ycie (upraszczaj±c) nie istniej±.
Bywa³y takie przypadki, ¿e przy uszkodzonym RAMie pliki przeniesione/skopiowane w inne miejsce stawa³y siê zup± bitow±, niezawieraj±c± ¿adnych sensownych danych. Wystarczy szybki test - skompresuj prawid³owego jpega, nastêpnie jednego z tych z p³yty (wybierz takie o podobnych rozmiarach) i porównaj rozmiar po skompresowaniu. Je¿eli rozmiar bêdzie podobny, to jest szansa (nik³a, ale jest). Je¶li jednak ten "dobry" bêdzie znacz±co wiêkszy, to czarno to widzê. :kreci_gl: Edit: Spakowany plik dodasz jako za³±cznik. :idea: |
Ilo¶æ za³±czników: 1
Przesy³am plik spakowany do RAR ( za ma³o mam postów aby zamieszczaæ linki )
Pliki w zasadzie rozmiarowo zachowuj± siê przy pakowaniu podobnie jak "zdrowe" pliki :).Jest niewielka ró¿nica w rozmiarze - wiadomo jak zawsze przy pakowaniu. |
Co¶ z nag³ówkami plików pokrêcone. :hmm:
VirtualdubMod ten plik otwiera (choæ sam program ma zgo³a odmienne zastosowanie). :] Czy p³yta by³a nagrywana w multisesji? :> Po zmianie rozszerzenia na .mpg plik siê odtwarza. Z d¼wiêkiem. :D |
Nawet widaæ tam jakiego¶ Kryszaka... :fiu:
|
Ja ta widze tylko trojana
Daliscie sie nabrac jak dzieci:D |
Cytat:
... ci±g dalszy nast±pi :help: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:26. |