![]() |
Wordpress własne menu CSS z obrazkami
jak w temacie - rozjeżdża mi sie <li>, mnie wyświetla obrazków, może ktoś się spotkał z problemem na blogu ;) lub zna rozwiązanie
www.icemac.wroclaw.pl/meniu - to wrzucić do bloga z szablonem Freshy-10 P.S. na oficjalnym forum też zadałem pytanie ;) walczę od piątku i dalej kicha ... |
A jakiś działający przykład masz, żeby zobaczyć, co chcesz osiągnąć?
|
co to jest włane menu:hmm:
|
a to z linka nie działa ??
u mnie działa ;) teraz to tak wygląda www.miniclassic.pl P.S. zrobiłem, ale ... pod IE sie rozp... pod FF musze dodac kilka "enterów", aby było dobrze - aby ten <hr img..> był poniżej menu w operze też jest dobrze (jak doda się kilka "enterów") @Promek nie czepiaj sie literówek :P |
Rozwiązaniem tego problemu z hr w FF jest dodanie
Kod:
<div style="clear: both;"/> Kod:
<!-- main div --> |
<hr> rozwiązane - nawet działa :) ale po IE mam ramkę :hmm:
Cytat:
a niby to samo ;) choć "oryginalny" kod (z icemac.wroclaw) działa pod IE poprawnie :hmm: rozwiązanie do "ramki" w <hr> pod IE kod na www Cytat:
kop do CSS-a Cytat:
--edit-- "schodkowanie juz prawie rozwiązane ;) problem był z listą <li>, która nie wiedziała co ma wybrać, czy główna czy "zależną" aczkolwiek jeszcze to występuje mam znacznik listy na pierwszym miejscu, a nie powinno go tam być. dzieki za info |
metodą prób i błędów - <li> poddał sie naporowi informacji (czasem bezmyślnej) i zaczęło działać jak powinno - trzeba było jeszcze raz ostylować listę od menu i działa - no chyba poprawnie :P
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:27. |