![]() |
Ciekawe, przy najbliższej okazji sprawdzę. Mam P5K i nie widzę tam żadnej opcji do wyłączania/włączania flopa (albo nie widzę). Fizycznie w kompie też nie mam takiego śmiecia.
|
Cytat:
|
Ok, dzięki wielkie, idę na herbatkę i jakiegoś "krakersa" :) . Pozdrawiam
|
Jesteś niecierpliwy. Czekaj aż Ci się to menu pojawi. ;] Tak się składa, że parę dni temu przyszło mi stawiać siódemkę i też się jakby "zfreezowało" w tym momencie który opisujesz. Też mnie to zaczęło irytować, poszedłem do klopa, wróciłem i już było. Ty możesz iść np. zrobić sobie herbatę czy coś. :D
Serio, to może trwać z 10 min nawet. Nie wiem czemu i nad czym on tam tyle myśli. :hmm: |
Mam teraz inny problem, ustawiłem w BIOSie start z płyty, płyta rusza, obok kursora kółeczko postępu się kręci, po 15 sekundach CD Rom powoli zaczyna zwalniać i wygląda to wszystko tak jakby się zawiesiło, dlatego też nie mogę wystartować z płyty, żadne okienka nie wyskakują, jest tylko niebieskie tło i kursor myszy. Wymieniłem CD Roma, identyczna sytuacja. Ktoś wie o co tu może chodzić?
|
Od kiedy w biosie Ci będzie pisać Windows 7? W priorytetach bootowania ustawiasz najwyższy dla napędu z którego chcesz bootować płytę instalacyjną. Kiedy już się włączy to wybierasz opcję, że sam chcesz zainstalować system i popartycjonować etc. Nie wiem w czym tu można mieć problem.
Aha i jeszcze jedno, jakiekolwiek ustawienia biosu nie mają nic wspólnego z tym co wyświetla Ci instalator w menu. Tak zrozumiałem z Twojego postu, więc prostuję. A to co masz na obrazku to nie przypadkiem to co Ci odpala autorun? Z poziomu Windowsa się nie instaluje Windowsa. ;] |
Windows 7 - odpalenie z płyty
Ilość załączników: 1
Cześć wszystkim, nie jestem pewien czy odpowiedni dział wybrałem, więc z góry przepraszam.
Mam taki problem, zainstalowałem oryginalny system Windows 7 64 mbit, lecz nie chodzi na nim wiele programów, które mi są potrzebne. Kupiłem więc Windows 7 32 mbit. Sprawa wygląda tak, że potrzebuję wszystko sformatować co zawiera mój dysk twardy i ustawić nowe partycje. Gdy odpalam system, włączam setup i zaczynam instalację. Dochodzę do takiego czegoś i nie wiem co mam dalej zrobić(załącznik).Na SS zaznaczyłem dwa prostokąciki, w których przy instalowaniu windowsa 64 mbit miałem następujące opcje: w lewym- Ustal partycje, a w prawym- formatuj.Teraz tego nie mam, lecz jest napis, który podkreśliłem na czerwono Wiem ,że coś tam w BIOSie trzeba poprzestawiać, ale nie wiem dokładnie co.Proszę o pomoc. PS. Udało mi się to pozmieniać w BIOSIE, wciskam dowonly klawisz, żeby był rozruch płyty CD itd. zaznaczam tam "Windows 7" lecz nic się nie instaluje, tylko system uruchamia się normalnie...o co tutaj może chodzić? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:32. |